Afferden en Oeffelt

07-08-2020

Vrijdag na het werk hopsa richting Afferden camperplaats Roland die ik in het verleden eens gezien heb op de vlog van Adria On Tour een YouTube kanaal van Simon, Natasja en hun trouwe viervoeter Moos. Ik zou zeggen ga eens kijken in de camperwereld van deze mensen. Echter wie treffen wij daar... inderdaad Simon en Natasja waar we nog even mee hebben gekletst. Die avond ging mijn gedachten naar Xenia en Bo. Vorig jaar moesten we onze allerliefste Xenia laten inslapen. Als ik aan haar denk, krijg ik nog steeds tranen in de ogen. Zo'n gemis in huis. Na een paar weken van grote leegte stond ik weer open voor gezinsuitbreiding.

Dat mooie vragende koppie met die bruine kraal ogen. Ons hart was gestolen, we hebben haar meteen omgedoopt tot Bo. Een naam die wij goed bij haar vonden passen.

Het was zo ontroerend, Bo ging direct mee de auto in. We hadden geen riem nodig. En maar naar buiten kijken! Eenmaal thuis viel zij, na de korte reis en alle nieuwe indrukken, direct op de bank in de woonkamer in slaap. Dat is ook haar plekje geworden.

De eerste weken waren pittig. We moesten echt vanaf het begin beginnen. Wandelen bijvoorbeeld. In eerste instantie liep Bo heel onwennig naast me. Harde knallen vond zij eng, net als het maandelijkse luchtalarm.

Inmiddels loopt Bo lekker met me mee. Zij eet goed en als ik met haar maaltijd bezig ben, staat zij braaf achter me te wachten. Dan kijkt ze me aan, met die wijze blik van haar. Zij reageert goed op visite en met kinderen kan ze ook overweg, mits het niet te druk wordt. Maar het is niet alleen rozengeur en maneschijn. We moeten echt heel consequent zijn, want Bo heeft een eigen willetje.

Echt ongehoord. Dus toen begreep ik dat we aan de bak moesten. Gehoorzaamheidstraining. We hebben er wekenlang al onze energie in gestoken. En het heeft geholpen. Bo is gesocialiseerd alleen nog los op een camperplek heeft zij al snel de neiging om te denken dat ze met iedereen kan spelen. Ik ben weer zijn baas en zij apporteert fantastisch. Als ik haar roep, komt ze bijna altijd. Die aanhankelijkheid, zo geweldig om te zien!

Zaterdag zijn we naar de MaasValei te Oeffelt gereden waar twee collega’s die dag kwamen logeren in een tent waarvan een collega voor een geweldige BBQ heeft gezorgd. Nu heb ik zwijgplicht :-) en zal  hier dan niet veel over schrijven. Koelkast en drie koelboxen gevuld met koude drank naderde zijn einde rond 03:00 uur in de ochtend. Rond 07:30 uur zat iedereen weer fris en fruitig buiten met een stevig kop koffie. De omgeving is prachtig, de hoge bomen gaven tijdens deze tropische dagen wat verkoeling maar ook zwemmen aan de Maas was een aangename toevoeging voor mens en dier. 

Dit was een waardevol weekend met gezelige mensen. Serieuze gesprekken gecombineerd met onzin en veel zweet. Iedereen bedankt, op naar de volgende.