Aldörrum- Aarle Rixtel

19-04-2018

19-04-2018

Voor vier dagen zijn wij geland op minicamping Aldörrum in het buitengebied van het klokkendorp Aarle-Rixtel. En het moet gezegd: het was geweldig. Het deed ons deugd hoe alles is verzorgd en wordt onderhouden.

De zon schreeuwt ons bruin met zo nu en dan een zuchtende wind. Het is goed vertoeven buiten. 

Dit jaar hebben wij vaak gestaan in een mengsel van sneeuw en modder omdat we beiden niet konden laten om met weer en wind toch van huis te gaan. Beken ... nu de zon ons toeschreeuwt om te bruinen ik zelf niet pal in de zon ga zitten tot tegenstelling van onze overbuurman die al nevelend dacht dat zijn dag niet meer stuk kon, u voelt het al aan komen, de beste man zag eruit als een schaaldier zo rood als een kreeft. In de ochtendgloren waren ze al vroeg vertrokken om waarschijnlijk komkommers te halen.

Dit weekend komen de zussen van Marianne "The Three Degrees" om te gaan lunchen: lunchen? nou ... daar kom ik later nog op terug.

De volgende dag wilde Marianne op de fiets even een nagerecht gaan halen voor na het avond eten. Zo gezegd, zo gedaan de fiets uit de garagebox met fietstas achterop maar zij wilde ook nog een extra boodschappentas meenemen "dacht dat ze een zonnesteek had opgelopen" dat voor 1 pak vla!

Marianne onderweg naar de supermarkt terwijl ik me kostelijk heb vermaakt samen met Xenia. Twee uur later kwam ze terug  en vol verwondering sta ik haar aan te gapen gezien de fietstas helemaal uitpuilde. Trots toont ze haar nieuwe kleding en schoenen die ze speciaal had gekocht voor zussendag.

Het is zaterdag en vandaag is het zussendag. Op 100 meter lopen zit restaurant D'n Heikant gelegen bij een golfbaan waar ook in een vijver met heel veel Rana Temporaria's: oftewel de bruine Nederlandse kikker. Afgesproken was dat haar zussen rond 13:30 uur arriveerde maar dat werd uiteindelijk 15:30 uur en ook nog eens twee keer de camping voorbij te zijn gereden. Omdat ze na het eten nog op de camping willen nakletsen werd er nog even snel bij de supermarkt tapas gehaald en stokbrood met kruidenboter, dit is geen lunch maar een diner. Marianne belden mij nog op of ik ook aanhaakte waarop ik antwoorden "dan is het geen zussendag". Ze kwam me wel eten brengen, lekkere knapperige frietjes en kip sate.

Ligt beneveld kwamen ze 's avonds terug van een geweldige zussendag en wij met z'n allen zonder tapas, stokbrood met kruidenboter de avond nog buiten met een verlichtingstoestel (lampje) voortzette.

@ The Three Degrees - When Will I See You Again