Baarn, Appelscha en Lottum

27-03-2018

27-03-2018

Na het werk besloten wij om te gaan rijden richting Baarn camperplaats      De Zeven Linden een prachtig bosrijke omgeving. De eigenaar en zijn zoon stonden ons te woord en alles werd duidelijk uitgelegd. Het sanitair gebouw was volgens ons vrij nieuw groots opgezet verwarmd, vloerverwarming met een rustig muziekje op de achtergrond. Deze ronde geen satelliet ontvangst ... wij vermaken ons toch wel. De volgende ochtend hoorde je de vogels zingen en ook de spechten waren prominent aanwezig. 

Xenia doet het redelijk goed sinds haar rechter teen is geamputeerd in verband met die vervelende ziekte. Ze wordt al een oude dame, ze eet minder, slaapt veel en drinken wordt ook wat minder.

En toch als we gaan wandelen staat haar staart fier omhoog en wiebelt ze met haar charmante heupen.

28-03-2018

We reizen verder richting Appelscha. Wij staan hier met mooi weer bij Boswachterij Appelscha een groene locatie gelegen aan het Nationaal Park Drents-Friese Wold. Hier kunt u grenzeloos genieten

Wold zonder grenzen met een verrassende variatie aan bos en stuifzand....

Op de grens van Zuidwest Drenthe en Zuidoost Friesland, ligt een bijzonder gebied. Het Nationaal Park Drents-Friese Wold is één van de grootste natuurgebieden van Nederland. In 2000 werd ruim 6000 hectare bos, heide, stuifzand en beekdalgraslanden aangewezen als Nationaal Park. Het Drents-Friese Wold behoort tot de mooiste en belangrijkste natuurgebieden van Europa en is daarom aangewezen als Natura2000 gebied. 

Het sanitair is hier zeer schoon en je kan er gebruik van maken middels een code. In de middag eerst een rode curry soepje met een broodje en dan gaan we richting het centrum wandelen. Iets te ver voor Xenia maar toch heeft ze het goed gedaan. Terug bij de camper ligt ze heerlijk te knorren. En wij? wij aan een kopje koffie met een Spanish Delight likeurtje.

Na het avond eten nog even douchen, TV kijken en samen de dag doorgesproken.

29-03-2018

Vandaag rijden wij op ons gemakje richting Lottum camperplaats Indeverte voor het Paastreffen. Het plaatsje Lottum heet ook wel 'het Rozendorp'. 

In Lottum en directe omgeving worden jaarlijks namelijk ongeveer 20 miljoen rozen gekweekt. Elke twee jaar is er in Lottum een rozenfestival. 

Eenmaal gearriveerd nog even de watertank bijvullen en de eigenaar haalde het lint weg op een speciaal gereserveerd veld voor camperaars die voor het Paastreffen komen. Wij arriveerde als eerste en aan ons de keus om een mooi plekje uit te zoeken. 

Het uitzicht is magnifiek en in de zomer moet het een bloemenzee zijn. We geraakte nog in gesprek met de eigenaar die zeer zeker trots mag zijn op zijn camperplaats wat helemaal afgelegen ligt van de buitenwereld in een bosrijke omgeving. Deze dag hebben wij buiten gezeten, gewandeld en in de avond een film gekeken.

30-03-2018

Carola is zoals gewoonlijk weer vroeg wakker en heeft voor Xenia en mij het ontbijt verzorgd. Vandaag zijn wij op de fiets naar Melderslo gefietst en Xenia bleef voor het eerst even alleen in de camper.

Zo ... de boodschappen zijn in huis

Samen met de eigenaar en zijn hond Kay zijn we een stuk gaan wandelen. Hier mogen ze loslopen, rennen en ravotten. 

Nog even een wasje wegwerken, de stoelen en tafel uit de garagebox gehaald en nu heerlijk genieten van elkaar en het mooie weer.

Rond de klok van 15:00 uur arriveerden er meerde camperaars en bijna iedereen heeft een hond bij. Op de camperplaats hebben we ook twee kleine potjes biologische jam gekocht a € 3,50 per stuk, best aan de prijs maar de smaak zal er ook naar zijn.

's Avonds heeft Carola een eigen gemaakte oven aardappel- paprika gratin gemaakt met boontjes en gemarineerd biefstukjes met thijm.

31-03-2018

Een zeer goedemorgen, de zon komt op met hier en daar een wolkje in de lucht, het wordt een dag met veel zon. Na het ontbijt en de afwas zijn wij gaan wandelen in het bos wat gelegen ligt bij de camperplaats ... wat een rust. Xenia is aan het genieten maar wij zien ook dat we niet te ver het bos in moeten gaan want ze is snel moe.

Terug bij de camper buiten eerst een licht opwekkende kopje cappuccino met een koekje erbij. Nog even binnen wat opruimen en stofzuigen en weer genieten van het mooie weer.

Vanaf oktober 2017 tot de dag van vandaag hebben wij met de camper verschillende jaargetijden gehad van kou, regen en zon. Conclusie ... wat is het toch een rijkdom om met een camper weg te kunnen gaan om ook zo nu en dan een praatje maken met mensen van verschillende streken en landen.

01-04-2018

Heel vroeg in de ochtend werden wij wakker van Xenia, zij was aan het overgeven en was niet vooruit te branden we besloten dan ook om het Paastreffen af te breken en naar huis te gaan. Omdat we twee dagen eerder vertrokken heeft de eigenaar ons toegezegd dat we die dagen terug kunnen komen (alles was al betaald) .. chapeau.

Onze excuses voor de camperaars die daar ook stonden voor de overlast vroeg in de ochtend.