Berlicum - Namaste

31-08-2018

31-08-2018

Wij laten een onstuimige week achter ons en rijden 5,7 kilometer verder richting Berlicum waar we ons settelen op camping Namaste.

Een zachtzoekende kater is deze ronde de grondtoon van mijn tekst.

Om ook nog even terug te komen op Xenia, een dag ervoor heeft zij een echo en ging op de foto bij de dierenarts om te kijken waar ze staat zelf haar bikini lijn werd nog geschoren voor de echo. Gelukkig heeft ze geen uitzaaiingen maar is wel aan de prednison geslagen wat resulteert dat ze de hele dag wel kan eten maar hoe zielig dat ook is voor haar laten we dit niet toe.

Camping Namaste

Wij kunnen niets anders zeggen dat het een aangename plek is met alle voorzieningen, prachtig is ingericht en goed onderhouden. Hier en daar maken wij een praatje met Nederlanders, met mensen uit Italië die door Nederland aan het toeren zijn, en met de eigenaren van de camping.
Wanneer het in de avond gaat afkoelen zitten wij binnen en kijken naar The Voice Senior en gieten niet alleen van de zestigplussers met hun zang maar genieten ook van moppentapper Harrie die voor mij de show stal. De 72-jarige Harrie is niet per se een zanger, maar wel een doorgewinterde grappenmaker. Dat wordt al snel duidelijk wanneer Martijn hem interviewt. "Ik had van de week een optreden, gooiden mensen bloemen op het toneel. Ja, de potten hingen er nog aan", aldus Harrie.

Collega

Het is zaterdag en een collega komt samen met zijn vrouw gezellig borrelen en eten. Het is mooi weer met hier en daar wat bewolking, toch was het aangenaam om buiten te zitten. Wij besluiten om bij de afhaal chinees eten te bestellen, bellen op om de bestelling door te geven en over een kwartiertje kunnen we het ophalen.

Wij komen aan bij het Chinees restaurant.
Staat daar toch een bloedmooi Chinees meisje achter de balie en vraagt aan ons: "Wilt u menu?"

"Doe maar straks," zeggen wij, "we willen eerst even eten."

Na het eten hebben wij nog gezellig gepraat en verschillende gedachtewisselingen met elkaar gedeeld, ons buikje rond, nemen we moe en voldaan afscheid: tot maandag.