Boxtel

07-04-2018

07-04-2018

Xenia is weer opgeknapt van de laatste keer. De dierenarts had ons een poos geleden laten weten dat ze nog 6 tot 12 maanden had in verband met die vervelende ziekte. 

" Weet u het nog het verslag hiervoor dat we Lottum hadden verlaten omdat Xenia ziek was en niet meer vooruit was te branden? Helemaal in paniek waren wij vertrokken in de vroege ochtend. Wij hebben haar laten onderzoeken en ze had een maag, darm virus (wat blijkbaar heerste bij honden).

Vandaag vertrekken wij vroeg in de ochtend richting Boxtel naar mini camping Den Oorsprong en Xenia staat weer als vanouds te bokken toen ze de camper zag. Den Oorsprong is de naam van dit gebied en tevens de naam van de boerderij anno 1856. Deze boerderij staat op de lijst van gemeente monumenten en is gelegen in een rustig gebied aan de rand van Boxtel en grenst aan Liempde. 

De plaatsen waren goed bezet, er was een vlieger evenement van mensen uit Groningen en uiteraard ook mensen die er niets mee te maken hadden net als wij.

Kleurrijke vliegers hoog in de blauwe lucht was een spektakel om te zien. De  vliegers hebben ze zelf gemaakt van ini mini tot zeer groot en 's avonds vliegers met led-verlichting.

Boxtel

De Brabantse plaats Boxtel ligt aan de bekende Dommel midden in het Landschap Het Groene Woud. De Boxtelse geschiedenis gaat terug tot ongeveer het begin van de elfde eeuw. Hoogstwaarschijnlijk werden de gebieden hier rondom de Dommel al eerder bewoond. Prachtige historische verhalen vertellen over de heerlijkheid Boxtel, het Heilige Bloedwonder en hét symbool van Boxtel, de reus Jâs de Keienstamper . Hierover zijn er allerlei kenmerken in de plaats Boxtel te ontdekken. Één ding is zeker. Boxtel behoort tot één van de oudste kernen van Brabant.

Het historische centrum kenmerkt zich door de statige Sint Petrusbasiliek en de gemarkeerde cultuurhistorische as. Dit is een wandeling die vanaf kasteel Stapelen tot aan de Sint Petrusbasiliek loopt, waarbij de wegwijzers je langs bijzondere bezienswaardigheden leiden. Vergeet vooral niet om regelmatig naar de grond te kijken. Verspreid door de as zijn bijzondere gedenkstenen geplaatst die elk een verhaal vertellen.

Bezoek

Rond 14:00 uur arriveerde er een mobiele patat kraam .. ahh mooi meegenomen, vanavond een keer niet koken en dat kwam goed uit want we kregen ook familie bezoek. Ons patat achter aan de zijkant van het gebit en daar komt de mobiele ijsco man uit België aanrijden .. vooruit dan maar nog  een softijsje.

08-04-2018

De volgende ochtend was het nog wat bewolkt toch zagen we de lucht weer helder worden. Hazen die voorbij rende u weet wel zo'n grijsbruin knaagdier met lange achterpoten en lange oren, die leeft op open terreinen, bekend om zijn snelheid en zijn schuwheid (Lepus europaeus).

Vandaag niet veel gedaan .. gewoon samen genieten van elkaar, het mooie weer en een babbeltje maken met andere mensen.

Na onze lunch kregen we nog onverwachts familie bezoek .... hoe leuk is dat. De tafel en stoelen stonden al in de garagebox klaar voor vertrek, maar die waren er ook zo weer uit.

Nog een paar uur heerlijk buiten gezeten en over koetjes en kalfjes gepraat. Het zit er weer op voor dit weekend. Morgen weer heerlijk gaan werken en vrijdag na werktijd weer heerlijk op pad met de camper.

Houdoe en tot de volgende keer