De Hofstee - Zuidlaardeveen en Duynenwater - Eersel

12-09-2020

Een week met up and downs even weg van huis om de boel de boel te laten en te gaan ontspannen om zo de aankomende week weer fris er tegenaan te gaan. Zoals je weet schrijf ik vrijwel nooit hoe geweldig of niet het is op mijn locaties maar tik een eind weg waar mijn gedachten naar afdwalen, immers de foto’s hieronder zegt al genoeg hoe het was. Ook dit weekend prachtig weer en wat ik niet begrijp  dat camperaars aankomen en gelijk de skottelbraai [schotelatenne] omhoog knallen om vervolgens de klapstoelen en tafel uit de garagebox te halen voor buiten en dan hopsa naar binnen.

Het is onnodig te zeggen dat televisiereclame geen blik meer waardig is voor mij en bij het bezoeken van een bioscoop weet je al, dat op de minuut nauwkeurig de hoofdfilm begint. Ben inmiddels al aardig op weg om mijn huis, portemonnee en mijn gemoedsrust te beschermen tegen alle Trojaanse Paarden van het gruwzame commercie en hun onbevangenheid van mijn jeugd, “kom hier later nog even op terug”.

Zaterdag en zondag speciaal voor Bo op camping De Hofstee, Zuidlaardeveen en Duynenwater in Eersel [E3 strand] waar wij als mens getolereerd worden door alle viervoeters en terwijl ik buiten zit denk ik ineens aan Lenie ' t Hart "zeehondencrèche" vraag met niet waarom, gewoon daarom. Weet u nog zeehond Hannes die, meen ik, in september vorig jaar ontsnapte uit de dierentuin van het Duitse Nordhorn met als gevolg 1 grote mediacircus als gevolg en Hannes uiteindelijk verstrikt raakte in de netten van zeehondencrèche Pieterburen. Wat heb ik me toen geïrriteerd aan Lenie die haar zaakjes goed voor elkaar heeft en aan alle kanten geld aanneemt om haar eigen luxe leventje standaard te houden. Als de zeehonden in haar "dierentuin" op zijn plukt ze er gewoon een paar uit zee, het staat zo kaal als ze op zijn. Ze was een keer op televisie en wees achteloos achter haar op een stuk of wat dure landrovers en zei "als deze op zijn moeten we weer nieuwe hebben". In Afrika doen ze honderd jaar met een Landrovers waarom nieuwe? Dus wil Lenie geld hebben al moet ze de zeehonden uit Rusland halen, ze schakelt moeiteloos over op haringen in nood als het maar geld op brengt. Het wordt eens tijd dat wij als publiek eens door gaan krijgen dat mensen zoals zij alleen maar om het geld te doen is en te verdienen over de ruggen van kinderen en donateurs.