De Sleng - America

17-05-2019

17-05-2019

Het werd weer eens tijd om het weekend op pad te gaan waarbij onze keuze was gevallen op camperplaats De Sleng in America, een parel in de luwte van de onbekendheid.

Wat een rust
Ik leg uit dat ik, na een paar drukke weken en weekenden, even alleen met mijn vrouw wil zijn om bij te praten over van alles en nog wat. En dat doet goed om even alles te vergeten want voordat je het weet sta je bij een tempotherapeut. Steeds meer werknemers zijn blijkbaar niet meer stressbestendig en worden bijgestaan door een maatschappelijk begeleidingsbureau en zo'n bureau functioneert vooral als klankbord en vertrouwenspartner.

De motiviatiegoeroe zelf vindt dat het niet goed genoeg is om alleen de individuele werknemer te begeleiden, hoe meer hoe liever.
Nou mij niet gezien ... na een werkweek even los van de griepvirus verspreidende airco, zonder pijn van mijn beeldschermnek en muizenarmpje.

De Sleng
Gelegen nabij de Schadijkse Bosschen  tussen akkers en groen- aan de rand van de Peel waar wij hartelijk werden ontvangen door de eigenaren en kinderen. Een mooi en rustige mini- camping met vijver omringt met beplanting en bamboeriet, waar je ook kan zitten op bankjes met uitzicht op de vijver. Sanitaire is verwarmt, nieuw en wordt zeer goed bijgehouden.

Historie van De Sleng
Ik sprak met de man (Wim) van Wies en hij legde uit dat dit ontstaan is van vader op zoon overname wat vroeger alleen maar landbouw was. Na overname stonden er ongeveer 30 chalets voor seizoenarbeiders. Na verloop van tijd ging de gemeente protesteren in verband met een kippenboederij achter de hoge bomen terwijl er al zes jaar geen kip meer te bekennen gezien de achterbuurman met pensioen was.

In 2015 is met goedkeuring van de gemeente mini- camping De Sleng geboren ... en de mini- camping ... De Sleng is op en top, een mooie uitvalbasis om te wandelen, fietsen en dit mag gezegd worden beste camperaars.

Omgeving
Op de fiets een rondje gedaan waar wij een monument van Christiaan Hesen tegen kwamen.
De initiatiefnemers Fanclub Rowwen Hèze en Dorpsraad van America richtten dit monument op op voor Christiaan Hesen, alias Rowwen Hèze ( dialectnaam voor "rauwe Hesen"). Hiermee brengen zij een eerbetoon aan de naamgever van de popband. Een legandarische figuur, die enerzijds werd verguisd vanwege zijn uiterlijk en gedrag en anderzijds geroemd vanwege zijn geneeskrachtige gaven en onverschrokkenheid jegens de Peel. 

Een man van het type 'ruwe bolster, blank pit'.

Rowwen (Christiaan) Hèze werd geboren in Horst in 1853.