De Spekdonken - Vessem

14-05-2020

14-05-2020

Het leven is goed in het Brabants land. Dat kan ook bijna niet anders met de aantal kilometers aan bossen en heide waar reeën, vossen, hagedissen en zelfs slangen in het wild leven.

Voor een mooie wandeling en om te fietsen zijn we beland in Vessem camperplaats De Spekdonken waar ik toen nog met Xenia als eerste gast arriveerden op 10-08-2019. En ook nu werden we weer hartelijk ontvangen door Marie- José, Jos en Dirla. In deze gemeente bossen ontwikkeld door de gemeente Eersel zijn er enige jaren geleden een drietal routes uitgezet. Al deze wandelingen zijn gemarkeerd d.m.v. palen waarvan de koppen in de overeenkomstige wandelroute is geschilderd. Geel is 3,1 km, blauw 4,9 en rood 7,2 km. De palen zijn schuin afgezaagd, de punt wijst de looprichting aan. Heb me laten vertellen dat bij de aanleg ervoor is gekozen om de rode en de blauwe route te laten slingeren door de opstanden heen, los van de bestaande padenstructuur.

Raakte in gesprek met een mede- camperaar en al snel begon de beste man over de corona en wist me wel te vertellen hoe ermee om te gaan. Ik raakte wat geiriteerd en dacht “ga toch weg azijnpisser, ga genieten nu je erop uit bent, wat weet jij er nou van” terwijl de beschikbare kennis van het coronavirus nog steeds minimaal is, ben van huis om even tot rust te kunnen komen en de media even achter me te laten.

Ja, Nederland pokert graag met dingen die ze niet hebben of weten, maar de meeste mensen hebben niet meer geleerd om zelf even gezond na te denken. Dàt nadenken laten ze liever aan de overheid over. Zelf even nadenken is zo vermoeiend ze zijn verlamd / verdoofd door een angst die wordt gevoed door de overheid. De overheid weet het allemaal beter en oh weh; je doet niet wat wij je verbieden. Angst is een slechte raadgever gebleken...

Ik kijk ernaar uit dat er over een aantal jaren een documentaire over dit virus komt. Dan worden er verbodsregels onderzocht op waarheid of leugen en komt boven tafel waar de overheid gigantisch de mist mee is gegaan. Je gaat dan denken: hoe hebben we die onzin toen geloofd...

Niet te min ... wij hebben wederom genoten van de natuur, veel gefiets en gewandeld in deze prachtige omgeving. En Bo? tja die was eind van de dag voldaan en ontdaan van teken. Op naar Kerkdriel, recreatiepark de Zandmeren.