De Spekdonken - Vessem

05-12-2020

Had liever meer ervaringen en wereldreiziger willen zijn in deze periode, maar daar is mijn aard te bedaard voor. Dit weekend rijdend in de camper langs een snoer van duttende dorpjes gereden. In de meeste dorpjes staan de kerstbomen weer in volle glorie en hier in Vessem bij de Spekdonken staan sommige campers volop verlicht met led kerstverlichting.

Kijk dat bedoel ik dus! Wat dan? Nou ... van vrijdag tot zondag is het weer goed vertoeven hier bij Marie-José, Jos, Jürgen en Irla.

Wat we tegenwoordig onder 'amuseren en vermaken' verstaan, dat zie je op sociale media. Het is daar een deprimerend geklaag van jewelste. Wie al zijn nieuws van Twitter of Facebook haalt, die is ervan overtuigd dat we in een veredeld derdewereldland wonen waar institutioneel racisme welig tiert, pedofielen overal vrij spel hebben, bijna iedereen weigert een mondkapje te dragen en bestuurders stuk voor stuk corrupte schoften zijn. Bijna al het nieuws is ontworpen om angst, verontwaardiging of woede te genereren. Het is een doel op zich geworden. Kijk maar naar die eindeloze stroom aan coronanieuws. De stortvloed verwart je verstand en verhit je gemoed. Niemand die het nog begrijpt. Het brengt chaos in plaats van duiding. Logisch dat burgers dan een hekel krijgen aan media. Oké, don't shoot the messenger. Maar media zijn tegenwoordig wel een verdomd slechte messenger.

Mijn mening? Overdaad schaadt. Daardoor is nieuws waardeloos geworden. Je mist namelijk niets als je het niet volgt. Geloof je me niet? Stel jezelf dan eens de vraag met welke nieuwsitems je overspoeld zou zijn wanneer dat hele coronavirus er nooit was geweest. Dat is dus allemaal nieuws waar je nu geen weet van hebt.

Erg hè? Man-man-man, wat een gemis.

Met Oud en Nieuw zijn wij weer van de partij. Bekende Youtube vloggers De Mazzel en Adria on Toure haken aan en zo ook het gezelschap die dit weekend aanwezig zijn.

Fijne Sinterklaas avond.