Den Oorsprong - Boxtel

08-05-2018

08-05-2018

Deze ronde ga ik niets vertellen over Den Oorsprong in Boxtel dat kunt u terug lezen onder ON THE ROAD van 7 april 2018.

Het is 20:30 uur, journaal kijken gaat vandaag helaas niet meer dus zitten wij samen buiten te genieten met een biertje.

Afgelopen zondag hebben wij een op-pompbare voortent gekocht. Een belangrijke overweging voor ons is het opzetgemak want je hebt geen gedoe meer met tentstokken. En het mag gezegd worden in een kwartier staat het overeind, nog wat haringen in de grond en het staat vast. Niet dat we de op-pompbare voortent gaan gebruiken in de zomermaanden maar wel in het voor- en naseizoen als het wat frisser wordt.

Hoe leuk is het om mensen te leren kennen hoewel je weet dat het voor korte duur is. Zo geraakte ik in een gesprek met een man die een mast aan het opzetten was bij zijn caravan, die bedoeld is voor de korte golf.

Voor radioamateurs is contact leggen een doel op zich. Hij kende het International Radio Operators Alphabet als zijn broekzak en is vertrouwd met morse. Verwar hen niet met etherpiraten. In deze shacks vind je geen platenbakken vol levensliederen en Duitse schlagermuziek. Dit is niet de wereld van de door galm omgeven monologen en klandestiene verzoekplaatjes. Deze radioamateur heeft een diploma op zak en beschikt over een officiële zendvergunning en een 'callsign', een codenaam.

Een tante van Marianne kwam woensdag op bezoek en bleef mee eten dus nog even wat boodschappen halen en de keuken in om alles voor te bereiden. Na het eten gingen ze nog even kijken naar Robert ten Brink terwijl ik nog buiten zit na te genieten.

12-05-2018

Dit weekend heb ik nog mijn dochter gesproken. Samen hebben wij een bucket-list wat wij nog allemaal willen gaan doen in het leven en 1 ervan is om te gaan Skydiven. Nou ik film wel, en blijf met mijn beide benen op de grond.

Jaren lang waren wij dat sullige windscherm stelletje, die de hele dag aan het zwembad lagen en dat was het dan. Nee toch niet .. Marianne las in die jaren ook nog een boek .. erger nog zo'n redelijke dikke pil en zat onder haar parasolletje te zwijgen. Die tijden zijn gelukkig veranderd en zijn wij overdag actief bezig.

Voor wij weer naar huis rijden hoor ik nog:

" Papa Delta Seven Echo Sierra calling... Yankee Oscar Three Mike Bravo Golf, is that roger? ... You are Five Seven Five Seven in Boxtel of the Netherlands, roger...' In de marges van de ether zoemt, ruist en kraakt het van de geheimzinnige boodschappen."

We rijden weer naar huis om vanmiddag de verjaardag van Shannon ons nichtje te vieren.

Wij hebben weer heerlijk genoten van de natuur, de mensen en van elkaar.

Mooi weekend en blijf vooral jezelf.