Kroatië 2017

23-08-2017

Dit jaar zijn we afgereisd "toen nog met de caravan" naar Kroatië via Nederland > Duitsland > Oostenrijk > Slovenië > Italië een heerlijk vakantieland met prachtig natuurschoon en veel plaatsen op de Unesco lijst.
Kroatië (Istrië) voor twee weken stonden wij op camping Bijela Uvala niet om de hele dag aan zee te zitten maar om op pad te gaan. Voor ons is Kroatië een prachtige land in het zuiden van Europa.

Wij hebben Kroatië als vakantie land. De kust is uitzonderlijk mooi en de stranden zijn uitgebreid... Langs de kust zijn mooie havenplaatsjes te vinden. Maar ook het binnenland is ontzettend mooi.

Twee dagen na ons aankomst hebben wij solo gereden door de bergen en groene wouden ook de watervallen zijn groots te noemen.

Kroatië heeft dus veel verschillende gezichten.

De uitzichten lopen uiteen van oude bossen tot rotsachtige hoogvlakten. Er zijn in Kroatië schitterende watervallen te vinden! Wat te denken van de watervallen in het Krka national park ? Dit bijzondere park ligt in het zuiden van Kroatië, vlakbij de mooie Adriatische kust. Vlakbij ligt de mooie kuststad Sibenik.

Vanaf de hoofdstad Zagreb is het ongeveer 300 kilometer rijden.
Dubrovnik is een prachtige kustplaats in de regio Dalmatië.

Volgens de kenners die wij hebben gesproken is dit één van de mooiste kustplaatsen aan de Adriatische zee hebben wij ons laten vertellen .. en dat hebben wij geweten.

De stad is ontstaan in de 7e eeuw dus voor de cultuurliefhebbers net als wij is er genoeg te zien!

Informatie over de camping:

Camping Bijela Uvala is een camping in Poreč, Istrië, gelegen bij zee. Deze camping met hellend terrein heeft plaatsen met afbakening, met schaduw, zonder schaduw en met enige schaduw. Bijela Uvala ligt nabij een kiezelstrand. Er is mogelijkheid tot het huren van tenten en stacaravans. De camping beschikt over een speeltuin en sportterrein.

Voor de sportieve vakantieganger heeft de camping excursieprogramma's en verschillende fietsroutes. Er is een animatieprogramma en fitnessruimte. De camping beschikt over een buitenzwembad en peuter bad. In de nabije omgeving kunt u zwemmen in de zee. Bij Bijela Uvala is het toegestaan om te snorkelen, windsurfen en waterskiën.

Koken hoeft niet altijd, want op de camping is een snackbar, pizzeria, restaurant (kleine kaart) en restaurant (met ruime keuze) aanwezig. Op de camping kunt u ook terecht voor vers brood. Het is mogelijk om te internetten, want op 80% van de camping kan men met de eigen laptop internetten.

Camping Bijela Uvala
Zelena laguna, 52440 Poreč (Parenzo)
GPS: N: 45° 11' 29.526", E: 13° 35' 48.012"