Evensterk hondencamping - Een (Drenthe)

21-05-2020

21-05-2020

Wij genieten hier met volleteugen op hondencamping “Evensterk” waar niet de baasjes los worden gelaten maar alle honden hun gang kunnen gaan, met elkaar spelen, ravotten hier en daar een knauw en gegrom om de rangorde te bepalen. Hondenleven is zo slecht nog niet. Hondenleven staat volgens Van Dale synoniem voor een ellendig bestaan. Maar die betekenis is al lang achterhaald. In de ruime schappen bij dierenwinkels, tuincentra etc, liggen uitgebreide keuzes in eten, speeltjes, manden, dekentjes, riemen en zelfs verjaardagscadeaus. Want ook een hond verjaart en het is ook nog op 4 oktober dierendag. En dat moet gevierd worden! Door de hoge aaibaarheid van onze vriendelijke viervoeter is onze hond Bo een volwaardig gezinslid geworden en komt ze niets tekort. Van de vroegere functies als waken, beschermen en jagen is niet zoveel meer over. Ze wordt vertroeteld en verzorgd. En daar hebben de vernuftige leveranciers gezien het rijkelijke aanbod goed op ingespeeld.

Alle honden spelen om zich heen, plassen gezellig om beurten tegen een boom, liggen gebroederlijk samen op een kussen en als extra service maken ze elkaars met de tong de oren schoon van zijn soort genoot. Rest voor ons het geven van eten en drinken (hondencatering, zo u wil) en het dagelijks uitlaten.

Uitgaven voor de hond wordt niet bezuinigd De hondenuitlaat-service, de hondenfysiotherapie, het hondenhotel en het hondencrematorium kennen wij ook al. Het moet eigenlijk niet gekker worden, denk ik dan. Maar ik weet ook zeker dat er markt is voor meer initiatieven voor onze trouwe huisvriend. Wat te denken van fitness voor honden, jagen voor beginners of een spreekuur voor honden met overgewicht. De Dikke van Dale moet aan de uitdrukking 'hondenleven' maar eens een nieuwe uitleg geven.

Hier bij hondencamping “Even Sterk” zijn alle ingredieenten aanwezig. Gezellige mensen, kinderen, eigenares en uiteraard alle trouwe viervoeters. Na de lunch werd er gezwommen nabij het groepsaccomodatie ‘t Eenerveld. In de middag nog even houtsprokkelen in het bos en na het avondeten kwam settelde iedereen om het kampvuur en werd gezamenlijk voor een versnapering gezorgd.