Geversduin en De Branding

18-05-2018

18-05-2018 t/m 21-05-2018

Het weer is prachtig dus gaan wij weer On The Road richting Castricum maar nu naar Camping Geversduin in de Nederlandse provincie Noord-Holland. Het ligt in het duingebied naast de dorpen Bakkum en Castricum waar je mooie wandelingen door de duinen, het bos en over het strand kunt maken, een duinkaart is verplicht en kan ter plaatse aangeschaft worden echter wij kregen ze gratis bij de receptie.

Xenia kreeg bij aankomst een welkomst paketje (doosje met honden koekjes), en wij kregen een biologisch sapje en een hapje aangeboden.

Er zijn een aantal plekken waar honden niet welkom zijn echter er zijn nog voldoende plekken waar onze trouwe viervoeter kan ravotten.

Zo werd ons verteld dat de duinen rustgebieden zijn voor vogels en zoogdieren. Een hond brengt onrust teweeg in een natuurgebied. Als een hond wild ruikt, wordt het jachtinstinct geprikkeld. Een hond wil het dier dan opsporen en vangen, vaak alleen uit nieuwsgierigheid.

Bijna alle dieren zijn bang voor honden, gaan er voor op de loop en raken in de stress. Bijvoorbeeld de trekvogels in het Noordhollands Duinreservaat. Deze komen van ver en gebruiken de duinen als pleisterplaats, voor rust, voedsel en om aan te sterken. Krijgen ze dat niet, dan raken ze verzwakt, met het risico dat ze hun reis niet overleven. Bovendien vliegen broedende vogels op van hun nest als ze gestoord worden. Hun eieren kunnen dan te warm of te koud worden. Rust is ook voor andere dieren belangrijk, zoals het konijn.

Wij kregen best een mooie plek toegewezen echter daar hebben wij 1 nacht gestaan en zijn de dag erop verhuisd naar het trekkers-veld waar nog plaats was voor 1 camper omdat de ouders van Carola komen en moeders slecht ter been is.

S' avonds nog een reportage gekeken over een ziekte waarbij mensen spontaan in slaap vallen. Nu heb ik en Marianne daar geen last van maar het lijkt mij wel wat, de gedachten gaan gelijk weer op reis, de wimpers worden zwaar, de kin gaat naar de borst en daarna een kort schijngevecht dat ik toch telkens weer verlies.

Welterusten

Vandaag staan we op een nieuw stekkie met mooi uitzicht, de spechten die hun scherpe snavel en lange kleverige tong gebruiken om uit de bomen insecten los te peuteren, roodborstjes die op en aan vliegen, een vosje die schuw om de hoek komt kijken en konijnen overvloed.

Ouders zijn gearriveerd en het beloofd mooi weer te worden, de dochter van Carola komt ook maar eerst in de middag naar het voetbal van haar kijken bij ADO 20 daarna zijn wij met met z'n allen wezen uiteten op de camping.

Gezien de drukte op het trekkers-veld kwam een vriendelijk vrouw (CREW member) vragen of wij onze camper wat naar voren wilde verplaatsen zodat er meer tentjes op het trekkers-veld konden staan. Geen probleem voor ons dus zo gezegd zo gedaan. Kort daarna kwam mevrouw met een cadeau waar 2 Noest glazen en Noest biertjes (die speciaal voor deze camping is gebrouwen) voor het verplaatsen van de camper .. hoe mooi is dat.

De dag daarna kwam de dochter van Carola met haar beste vriendin nog even op bezoek en zijn wij weer uit eten geweest wat ook ontzettend gezellig was.

22-05-2018

Wij besloten om door te trekken richting Zandvoort naar Camping de Branding waarbij je op 50 meter gelijk aan het strand staat. Het weer is prachtig maar de plekken voor campers zijn schrikbarend smal. 

Je waande jezelf in Duitsland zoveel Duisters die daar stonden en uiteraard voor de zee kwamen.  De dag daarvoor was op het Circuit van Zandvoort Max Verstappen aanwezig en bij de receptie werd ons verteld dat ze het nooit zo druk hebben gehad. Nu ik toch over Max Verstappen spreek, hij moet van 0 in een paar seconden door schakelen naar 100, nou tijdens onze wandeling met Xenia over het boulevard kwamen wij beiden erachter dat ze echt een oud dametje aan het worden is dus even een pit stop voor gebakken kibbeling, gebakken mosselen en een flesje water voor Xenia. We wandelen langzaam aan richting de camper maar nog even een pit stop voor een koud biertje.

Wij zijn weer thuis, de camper helemaal schoon en staat  gereed voor vertrek.