Heeg - Friesland en Hattem - Gelderland

19-08-2019

19-08-2019

Ik heb een idee. Wat nu als we elk weekend een dag of twee relaxen? Geen werk, niets wat je 'moet' van jezelf. Ik weet het, het is ongebruikelijk. Ik ken namelijk alleen maar mensen bij wie het weekend net zo is gevuld als de werkweek. Want je tijd managen doe je anno nu niet alleen tijdens werktijd, maar ook in je vrije tijd. Zelf denk ik dat je de wereld prima kunt veranderen in 36 uur. Bijvoorbeeld door met zijn allen te besluiten om het weekend weer in ere herstellen. Banen (en ook stages) bestaan namelijk voor een groot deel uit dom, zichzelf oneindig herhalend werk. Een langere werkweek geeft je leven dus echt niet meer zin. Anders gezegd: niemand zal op zijn sterfbed ooit verzuchten: 

"Had ik maar langere werkweken gemaakt!"

Goed ... we zijn gearriveerd in Friesland te Heeg waar we een mooi plekje hadden aan het water en als de wind het toelaat zullen deze traditionele schepen voorbij varen. Een prachtige mogelijkheid om kennis te maken met het bekende "skûtsjesilen". Een schipper kan u ongetwijfeld hierover alles vertellen en als u wilt kunt u een handje meehelpen. Voor afwisselende sportieve dag is het hier mooi om een boottocht te combineren met een fietstocht rond de Friese meren van ca. 27 km. U vaart de heenweg en fietst terug of omgekeerd.

20 augustus

In de ochtend rijden we verder richting Hattem en staan aldaar bij een jachthaven waar op loopafstand je wordt omarmt vol met geschiedenis, cultuur en natuur: Hattem is een mooie plek voor uw vakantie of een dagje uit. Genieten van de bossen, de rivieroevers, de haven, de historische binnenstad met haar musea, terrasjes en leuke winkels. Wij voelde ons welkom en direct op ons gemak. Hattem omarmt!