Het Boomgaardje - Wijk aan Duurstede

31-10-2020

Op de snelweg of in het bos ... altijd speur ik naar roofvogels. Hoeveel meeuwen, duiven, plastic flapjes op palen of windvaantjes ik al niet voor buizerds of torenvalken gehouden heb, vooral als ik mijn bril niet op heb, is ontelbaar. Vogel met een hoofdletter, want zijn status is zo'n beetje als van de volksgod bij de Egyptenaren. In rangorde stond hij ver boven de honden en fretten, misschien zelfs hoger dan mijn tante.

We zijn onderweg richting Wijk bij Duurstede minicamping 't Boomgaardje. Stilletjes achter het stuur zat ik te fantaseren over de roofvogel die nu in een boomtop zat en uilen hoorde roepen de schim van een vos voorbij zag sluipen. Met een koekoeksjong aan boord voel ik me ver boven het jagersvolk verheven en verbeeld me dat ik een krop sla ben. Een doodgewone krop sla die in het slagveld in alle rust en in goede gezondheid oud wil worden. Mooi pech hebben dan.. want deze slakrop was deze zomer niet in staat om gewoon even een paraplu op te steken op de momenten dat mijn tere wortelstelsel als gevolg van overvloedige regenval met wortelstengels bedreigd werd.

En terwijl mijn vingers over het toetsenbord rammelen denk ik aan Simon en Natasja met hun hondje Moos. Deze mensen gaan net als ik elk weekend de hord op en filmen hun belevenissen en plaatsen dit op hun kanaal "Adria on Tour". Terwijl de een alles schriftelijk vastlegt, filmt een ander zijn belevenissen. Ontzettend leuk om te volgen, serieuze maar ook hilarische momenten komen aan bod met een Rotterdams accent. Zeker de moeite waard, ze zijn te volgen op: YouTube.

Hier bij 't Boomgaardje zit ik buiten te genieten naar de koeien in de weide, al grazend en liggend aan het herkauwen zijn. Joop en Marijke hebben het goed voor elkaar. Je kan hier prachtige fietstochten maken over de Utrechtse Heuvelrug en tal van kastelen en dat is zeker iets voor Natasja van Adria On Tour.

Goede mensen heb je, en slechte. Maar wie goed was kan opeens voor slecht uitgescholden worden. Een slecht mens doet de wereld kwaad. Ben je rijk en rijd je auto dan ben je slecht. Maar ben je boer met koeien dan ben je goed. Zo was het voor kort. Het laatste nieuws: beter rijd je auto dan je koeien houdt.

Vegetarische automobilisten in de Tweede Kamer zeggen dat je beter kunt doorrijden dan even stoppen onderweg om een broodje hamburger te eten. Want een hamburger is gemaakt van een koe en autorijden is niet zo erg als een gehaktbal. In de Tweede Kamer hebben ze het uitgerekend. De koe is de moeder van het kwaad.