In de Verte - Lottum

24-04-2020

24-04-2020

Ik herinner u er nog even aan dat onze blogs de plek is waar wij schrijven over dingen die wij dagelijks beleven, denken, zien, horenen waar wij blij van worden.

Lottum, een dorp in de gemeente Horst aan de Maas [provincie Limburg] en ook hier ben je verplicht i.v.m. corona om en om te staan er zijn 50 plekken dus op dit moment maar 25 beschikbaar.

Een artistieke man staat in de zon zijn Mercedes Hymer camper van 30 jaar te painten in een wat ik vindt hippie style, maar wel mooi. De goede man gesproken, hoe zal ik het zeggen? Loopt op gezondheidsklompen en houdt volgens mij van Dolly Parton muziek. Ik weet dat het niet belangrijk is, maar toch...

Vanochtend las ik dat de EU leiders het gezamenlijk eens zijn, gelezen?.. 540 miljard steun voor corona en asiel aanvragen weer mogelijk! Geen kluitjes, geen riet en volgens mij nog steeds geen boter bij de vis voor de Groningers, ik zou het wel geweten hebben "fuck de NAM" besteed eens een paar miljard schadevergoeding stelletje schijtkrenten.

Een opmerkelijke sukkel in mijn ogen is toch wel Trump met zijn opmerking over desinfectiemiddel te injecteren. Heerlijke ammusement toch van oom Donald met zijn bleekwaterkapsel? En dan Donald z’n vrouw je weet wel met die neptieten die ze zelf heeft betaald met het lopen van een krantenwijkje. 

Ach het is vakantie, wat the fuck zit ik me nu druk te maken, de buren komen, deze keer niet aan de Cote d’Azur of dat burgelijke Ibiza maar in het Nederlandse Lottum, we zitten buiten te kletsen en of ineens een sharastorm over waaide. We kijken naar rechts en zien van die scheurende randdebiele stoethaspel busjes over het zandpad scheuren vol met Bulgaren bijelkaar om asperges te steken [zie foto in gallerie] lappen letterlijk de anderhalve meter regel aan hun laars.

Onze verwarde buurman een paar campers verder was over de chemischtoilet heen geschoven en stond daar te rommelen bij de stortbak waarvan hij de dop al had af gehaald  van zijn toiletcasette. Op de vraag wat hij daar nou aan het doen was kreeg ik het antwoord: "Ik wil plassen maar hij is al vol!"

De laatste periode wordt ik misselijk van dat telefoonterreur, whatsapp en al dat geneuzel op Facebook. Gister zag ik ook zo’n uitgeluld stel, zowel hij als zij, waarschijnlijk was dit het moment van stilte hun redding. Je bent van huis omdat het in deze periode van corana het kan [zijn zelf voorzienend], kletsen hier en daar wat aan met mede camperaars op gepaste afstand en uiteraard met onze buurtjes die vandaag al fietsend de omgeving gaan verkennen en wij bij terugkomst 11,5 kilometer erop hebben zitten. Tijdens onze wandeling belde buuf nog even op of wij asperges, aspergessausje en verse aardbeien lusten, nou dat is niet tegen dovemansoren gezegd.