Jachthaven CREZÉE - Lage Zwaluwe

13-07-2018

13-07-2018

Dit weekend stonden wij aan de jachthaven CREZÉE in Lage Zwaluwe met Anton Heyboer (Jean) en zijn vier vrouwen die pas opa is geworden. En wat zagen wij er nog stralend uit, althans die vrijdagavond nog! België heeft afgelopen zaterdag namelijk op het WK beslag gelegd op de derde plaats en wij Nederlanders vierde uiteraard de overwinning in volle teugen mee met onze zuiderburen, alleen zonder Jupiler maar alle overige alcoholistische dranken waren in overvloed aanwezig. Niet gekocht door Anton Heyboer of mij maar door Meggy en Marianne.

Lage Zwaluwe
Lage Zwaluwe was oorspronkelijk een straatdorp. De straat komt uit bij het haventje dat aan de Amer is gelegen, waar deze zich voegt bij de Nieuwe Merwede en uitkomt in het Hollands Diep. Aan de overzijde van de Amer bevindt zich Brabantse Biesbosch en verderop, aan de overzijde van de Nieuwe Merwede, ook de Hollandse Biesbosch.De omgeving van Lage Zwaluwe bestaat uit laaggelegen polderland in het overgangsgebied van rivierklei en zeeklei. Ten oosten van Lage Zwaluwe vindt men enkele natuurgebieden, zoals de Domeinenput, een voormalige zandwinput die omringd wordt door broekbos, waarin gezwommen en waarbij gepicknickt kan worden. Verder naar het oosten bevindt zich een krekenstelsel, bestaande uit Zwaluwse Haven, Vloedspui en Gat van den Ham. De Zwaluwse Haven loopt door tot aan Hooge Zwaluwe. Aan de Amer bevindt zich het natuurgebied De Worp.

Meggy en Marianne gaan samen zaterdags "EVEN" boodschappen halen rond 10:00 uur om een verlengstuk te halen voor de stroom. 

Even ... !! 

De dames gingen uitgebreid winkelen en arriveerden weer rond 15:00 uur met de boodschappen en kleding stukken.

Globe Yuppen
Laatst vroeg een collega nog aan mij wat nou precies een burn out is? Zover ik het heb begrepen is het een typisch Nederlands verschijnsel en komt het in de rest van de wereld amper voor. Je bent opgebrand, hebt concentratieproblemen, slaapt slecht en je hebt geen zin in sex. Ondertussen is de ziekte ook weer gewoon handel: de doktor constateert de welvaartskwaal, de apotheker geeft je Prozac en de psychotherapeut laat je voor vele euro's per uur kakelen over je situatie, de eventuele onderwaardering van je werkgever, en het onbegrip van je geliefde. Sinds wij van die Globe Yuppen zijn komen zowel wij, Jean en Meggy tot de conclusie om door in het weekend weg te gaan van huis tot rust komen om zo maandag weer weer fris naar je werkgever te gaan. Hoewel het van zaterdag op zondag zo gezellig was ook met Erna erbij die bleef slapen bij Jean en Meggy ben ik om 23:30 uur naar bed gegaan terwijl de rest op zijn gebleven tot 03:30 uur.

Maar het mag gezegd worden: de nachtraven waren stand- by om 08:30 uur. Joy en Xenia hebben ook een geweldig weekend gehad met elkaar en zijn 's avonds laat samen in slaap gevallen onder een badlaken van: 
BCS HRM en Salarisadministratie.

Jean, Meggy & Erna ... bedankt voor de gezelligheid