Kampeerhoeve - Bussloo

17-04-2020


17-04-2020

Wij zijn gearriveerd bij Kampeerhoeve Bussloo waar Piet en Ingrid vele jaren met plezier hebben gewerkt met hun melkveebedrijf en Amarylliskwekerij. Oprecht zeg ik dan ook dat het schitterend is hier. Voorheen was het een melkveebedrijf en in mijn hoofd vroeg ik me dan ook af hoe het zou zijn geweest in de ark van Noach? Volgens mij een zooitje zoals het nu een zooitje in mijn hoofd is. Vandaag her en der wat prive gesprekken gehad en na al dat gepraat hadden wij beiden behoefte om even van huis te gaan, even onze hoofden leeg.

Zo vertelde ik dat ook aan een bekende van ons waarvan ik dacht een luisterend oor zou hebben, echter het gesprek sloeg al snel om in zijn gesprongen aambei. De gesprongen aambei was gelijk een A4tje van malaise, leed zal ik je besparen, heb andere dingen aan mijn hoofd. 

Zo nu en dan zap ik thuis van muziek naar StakkerTelevisie. Zo zag ik recent een documentaire van een vrouw die haar mond volledig had leeg getrokken in het Brabantse. Ze loopt nu met een Chinees kunstgebit [aan de binnenkant staat dan ook Made in China] die ze vier keer per dag moet vastlijmen. De televisie toen maar weer uitgezet en luisteren naar  muziek en hoe ik er bij kwam luisterde ik naar van dat jank muziek. We hebben nu dan ook even de tijd om van huis weg te zijn.

De laatste paar dagen liggen mijn tranen de hele dag aan de oppervlakte. Er hoeft maar dít te gebeuren of de waterkraan gaat open. Het voordeel is wel, dat het ontzettend oplucht. Ik las laatst een onderzoek dat huilen helemaal niet helpt. Weet niet welke ijskonijn ze daarvoor geïnterviewd hebben, maar aan mijn deur is niet geklopt. Als ik huil, voel ik me even intens verdrietig en daarna intens gelukkig. Ook kan ik veel beter uit m'n woorden komen als ik m'n tranen de vrije loop laat. Nou ja, daarna dan, tijdens is het meer een: 'ma ma ma ma ma maar ik vind dit gewoo oo oo oo oo oon heel moeee oee oee oeeiliiiiiiijk'. Waarna m'n gesprekspartner me aankijkt met een blik van 'ja, ik nu ook.'

Overigens hier bij Kameerhoeve Bussloo zijn alle plekke ruim en als ik je een tip mag geven is plaats C44 een plek waar je letterlijk uitkijkt op de weiland met grazende koeien.

18-04-2020
Leisurelands - Wandelen
Hier zijn fijne wandelpaden in een aantrekkelijke omgeving. 
Wandelend hebben wij een rondje om de plas gemaakt, de paden sluiten ook aan op mooie wandelroutes in de omgeving. Bussloo is een goed startpunt voor een stevige wandeling in de omgeving met eventueel een verfrissende duik na afloop.

Een rondje rondom de plas wat wij vandaag hebben gelopen was 8,3 kilometer. Halverwege tref je een brug aan waardoor het rondje ingekort kan worden. Wandelen tussen de koeien en een stier .. oke maar wel eromheen.

Hier geen stel idioten die een drijvende boerdette neerleggen. Daarin zouden dan veertig koeien en zesduizend kippen kunnen worden gehuisvest. De koeien via een loopbrug naar een weitje, dat ongetwijfelt van kunstgras zou zijn. En in plaats van kankerverwekkende korrels van gemalen autobanden, die op sportvelden liggen met brokken op de grond zodat ze zeeziek worden en uit de uiers slagroom en karnamelk komt.

Wij hebben mogen genieten, mooi weer, veel gepraat en beiden, in de war maar wij staan erachter.

#KeepItSave