Jachthaven 't Loo - Linden

09-02-2018

09-02-2018
Vandaag rijden wij richting jachthaven 't Loo te Linden een plaatsje tussen Heumen en Cuijk waar we twee nachten verblijven. Bij aankomst zagen wij dat de camperplaats gesloten was. Dus even informeren bij de nabij gelegen campingplaats.
Daar kregen we te horen dat het gras te nat is maar wij met de camper wel op de camping konden staan. Zo gezegd zo gedaan en we kregen een plek toegewezen.

  • Onderweg

Historie
Linden is mogelijk de oudste plaats van het gehele Land van Cuijk. De nederzetting moet al duizenden jaren voor onze jaartelling bewoond zijn geweest, zoals gebleken uit archeologische vondsten. Het dorp ligt op een zanderige heuvel en was daardoor min of meer gevrijwaard van de vele overstromingen van de Maas. Het bijzondere van dit dorp was de korte aanwezigheid van een seminarie. In de periode van 1813 tot 1829 zijn er niet minder dan 164 theologanten opgeleid tot priester.

Rond 19:00 uur begon het wat licht te regenen en besluiten de rest van de avond lekker binnen te blijven.

10-02-2018

08:00 uur goedemorgen wakker Nederland.

Ik kijk naar buiten en zie een flink aantal ganzen met veel geratel voorbij vliegen, een duif zit roekeloos in een boom en een kraai al schreeuwend hoog in de top die waarschijnlijk een slechte nacht heeft gehad en mijn vrouw ontwaakt langzaam al wachtend op een kopje koffie. "wat is dit toch heerlijk wakker worden". Na een goed ontbijt zijn we gaan wandelen rond de Kraaijenbergse Plassen.

11-02-2018
In de ochtend verlaten wij de camping, de overvliegende ganzen, nemen afscheid van de roekeloze duif en de kraai die vannacht van een goede nacht heeft mogen genieten. En dan rijden wij richting Grave om de Rivier - Kazemat Noord te bekijken.
Deze kazemat werd in 1936 gebouwd naar een ontwerp van de Dienst der Genie in Nijmegen ter verdediging van de Maasbrug tegen de dreiging van Duitsland.
De kazemat telt twee verdiepingen en werd permanent bewoond door ca 9 man van het Korps Politietroepen. De buitenmaten van het gebouw zijn 6.5 x 5.7 meter van gewapend beton, en hebben een dikte variërend van 80 tot 150 cm. Het dank fundering zijn 80 cm dik en het heeft 6 cm dikke pantserplaten voor de schietgaten. De totale bouwkosten bedroegen 19.650 florijn.