Luxemburg

05-08-2018

05-08-2018

Xenia heeft een check- up gehad bij de dierenarts en we mogen weer verder wetend dat ze geen lange wandelingen aankan. Twee Augustes hebben wij nog een 12 volts ventilator aangeschaft zodat ze achterin een heerlijk briesje over zich heen krijgt.

Camping "Floreal Le Festival"
Rendeux-Bas, Rendeux-Haut en Ronzon-Village zijn dorpen die in de loop der tijden in elkaar zijn gegroeid. Ze liggen te midden van de uitgestrekte natuur van de Ardennen in de vallei van de rivier de Ourthe. Marcourt is een plaats en deelgemeente van de Belgische gemeente Rendeux. Marcourt ligt in de provincie Luxemburg. Hier neemt men nog de tijd voor een babbel en een glas en wordt het leven nog iets minder snel geleefd. 

In Marcourt is er altijd wat te doen, vooral de zomermarkt, iedere woensdag avond, is erg geliefd onder de inwoners als bij de touristen.

06-08-2018

Camping de la Rivière
Reisdorf / Diekirch-Clervaux-Redange-Vianden-Wiltz.
Vlakbij ligt het schilderachtige streek Petite Suisse luxembourgeoise (Luxemburgs Klein Zwitserland) genoemd vanwege zijn groen en heuvelachtig landschap. Vooral de rotsformaties, vegetatie (dichte bossen, weiden) en bergriviertjes zijn aantrekkelijk. Klein Zwitserland maakt deel uit van het zeer romantische Duits-Luxemburgse natuurpark. Helaas konden wij hier niet naartoe in verband met Xenia, de wandeling zou teveel voor haar zijn maar wij gaan er zeker nog een bezoek aan brengen.

08-08-2018

Wij rijden  15 kilometer verder en komen aan op camping Um Wirt - Reu de la Gare waar we pal aan een rivier staan. Luxemburg is een kleine staatje wat ingeklemd ligt tussen België, Duitsland en Frankrijk en vooral die laatste twee hebben duidelijk hun stempel gedrukt op het hertogdom. Je kunt er mooi wandelen in de uitlopers van de Belgische Ardennen en er zijn heel wat burchten te ontdekken.

10-08-2018

Wij rijden verder richting Nederland en stoppen nog even onderweg voor een kopje koffie en een broodje in Luxemburg op de N874 Bastenaken - Longvilly en maken nog een paar foto's.

Wij arriveren in Asten op camping Wetland. Het zit er bijna op maar voordat we naar huis rijden gaan we hier nog even nagenieten en alles laten bezinken.

Wij hebben een geweldige vakantie gehad wat begon in Denemarken

De camper is van binnen en buiten weer helemaal schoon en wij staan weer te popelen om de weekenden weg te gaan. Daarnaast zijn wij super blij dat Xenia deze lange reis nog samen met ons heeft kunnen beleven.