Maas en Waal

19-07-2020

19-07-2020

Boudewijn de Groot bezong Het Land van Maas en Waal al eind jaren zestig; zijn ode aan deze prachtige streek is nog altijd een klassieker. Dit boeiende gebied geldt als het meest landelijke van Rivierenland: imponerende dijken, rustgevende wandel- en fietsroutes en idyllische dorpjes geven de streek een nostalgisch karakter.

In deze waterrijke regio vind je veel verschillende recreatiegebieden waar je lekker kunt uitblazen. In zowel de zomer- als de wintermaanden kun je hier heerlijk vertoeven! Heerlijk fietsen, wandelen, zwemmen, varen, kanoën of SUPpen: in het Land van Maas en Waal kan het allemaal.

Het gebied bestaat uit de gemeenten West Maas en Waal, Druten, Wijchen en Beuningen. Helaas mag je hier niet overnachten maar een geweldige plek om een dag te vertoeven om daarna te overnachten op Parking De Beersteeg in Zaltbommel.

Ondanks de vrij korte bestaansgeschiedenis van gemeente West Maas en Waal, gaat de historie van de dorpen ver terug. Wist je dat in deze gemeente een echte Hanzestad te vinden is? Namelijk het sfeervolle Maasbommel! Dit was in de middeleeuwen de kleinste Hanzestad van Nederland. In de toekomst wordt Maasbommel een bescheiden, maar aantrekkelijk, virtueel openluchtmuseum.