Markelo - Egmond aan zee

22-01-2021

Markelo.. het dorp van de vijf heuvelen. Zo mooi zo puur; echt verrukkelijk. Markelo is 1 van de oudste dorpen in Twente. Typerend is haar landschap met haar opvallende looiende essen en haar tradities . In het midden van dit dorp vindt je een gezellig (nu saai) dorpshart rondom het Romaanse kerk waar het fijn vertoeven is. Wandelen door het glooiingen met hier en daar een afgestorven jeneverbes (Kwakel in het Twents).

Schapen in de verte, een koekoek en verder.....

helemaal niets.

Nooit verwacht, toch gekomen zag ik bij aankomst een camper in de verte staan en twijfelde wie dat ook al weer zouden zijn! Bea ... oh neeee Gea en Herman van "Leven in een camper"  bekend van het YouTube  kanaal  "Leven in een camper".

Herman kwam onverwachts aan de deur en wij geraakte in een gesprek over deze camping, omgeving en de faciliteiten die we voor veertien euro hadden maar ook over onze grote voortuin, toilet en douches die zelfs nog door personeel bij werd gehouden.

Tja 1 vierkante meter muur bevat 140 bakstenen. Een gemiddelde huis is 7 meter lang, 7 meter breed en 6 meter hoog. Ongeveer 1/3 deel van het muuroppervlak van een huis bestaat uit glas. Aan huur betaal je [afhankelijk van provincie] ongeveer    € 700,00 per maand exclusief gas, water, stroom en verzekering(en).

De volgende ochtend op naar Egmond aan zee, hopende op een positieve ervaring voor Bo die voor het eerst kennis gaat maken met de zee. Eenmaal op het strand doet iedereen zwijgend zijn ding. De borst fier vooruit tegen de wind in, maar met toegeknepen billen. Elke nabijheid wordt gevreesd alsof dat mondkapje niet alleen voor hun mond en neus zit, maar ook tussen hen en de wereld. Terwijl Bo geniet van haar eerste positieve ervaring maak ik een babbeltje met een mede hond eigenaar. Bo en Loebes waren zo enthousiast hoe het zeewater op hun afkwam en weer afdreef.