De Miesboule en ’t Skonste Plekske - Schijndel

13-04-2018

13-04-2018

Zo hadden mijn vrouw en ik besloten om een paar dagen in Schijndel door te brengen. Waarom Schijndel? Wil ik eigenlijk niet meer weten. Het liefst wilde ik weer richting Zuid Limburg maar omdat ze was vergeten om pillen te bestellen bij de apotheek die we pas om 17:30 uur konden ophalen werd het in de buurt richting Schijndel minicamping De Miesboule. Na dikke 10 minuten rijden arriveerden wij op de minicamping. Je ruikte het vers gemaaide gras terwijl de zon scheen op ons gezicht.

Deze keer gebruik ik het woord Mobile Home in plaats van camper. Waarom? Dat vertel ik straks wel. Het fijne van een Mobile Home is dat je gelijk gesetteld bent als je arriveerd en voordat mijn vrouw het zelf in de gaten heeft staat het eten buiten op tafel. Na het eten nog even de camperapp bestuderen.

U voelt het al: zo' n reisgids die je toespreekt zoals Henk van der Meyden zijn lieve lezers begroet, de meneer van de vernieuwde Persil en de toen nog Trosomroepster de Vlaamse kijkers. Voorheen werd ik daar agressief van, maar nu kom ik niet verder dan espantoso! Ofwel ontspan je.

Deze mini-camping gerund door Cor en zijn vrouw wat inmiddels drie jaar bestaat is gelegen in Meijerijstad. De eigenaren zijn ontzettend trots wat ze tot nu bereikt hebben en dat mag ook wel.

Ze beschikken daar over 20 staanplaatsen, allen voorzien van electra 6amp. Voor de ouderen onder ons is er een ruime Jeu de Boule baan en voor de kinderen een leuke speeltuin.

Het sanitair gebouw beschikt over vier douche- en toiletmogelijkheden.

Ook aan de minder mooie dagen is gedacht in de vorm van een ruime recreatieruimte, voorzien van tv en diverse spellen. En tijdens Paaspop is het volle bak.

14-04-2018

Vandaag geen kwik van 25 graden maar een ietsie pietsie ergernis van het vers gemaaide gras. Heeft u daar nu ook zo last van dat je alles meesleept in uw Mobile Home? Nou ik wel hoewel ik me ervan bewust ben dat het moet gebeuren .. tja dan ga je niet naar een minicamping met gras onder je voeten maar naar een verhard Mobile Home plaats. Na een stevig ontbijt van roerei met zalm zijn wij onderweg naar Schijndel .. oh nee daar zijn we al, ik bedoel 't Skônste Plekske waar het bij ons is begonnen met onze eerste caravan.

Even om het hoekje kijken en ja hoor het gras is niet gemaaid en er is nog plaats. Nu snel Monique opzoeken om onze gezichten te laten zien en onze Mobilhome gaan settelen.

't Skônste Plekske is een mooie uitvalbasis om te gaan wandelen langs het oud verlaten spoorrails en Camping Sport de Wit zit om de hoek op loopafstand. Tevens kunt u ook gaan wandelen met ezels.

Rust, Brabantse gezelligheid én gemoedelijkheid......en natuurlijk de ezels, pony's, hun honden, konijnen, kippen en cavia's!

Groengras, bekende gezichten, zoevende kinderen die met Xenia aan het spelen zijn, hier en daar een klein wolkje in de lucht en aan de overzijde twee gepensioneerde Belgische Mobile Home eigenaren waar wij mee in gesprek geraakte. Het woord Mobile Home is het woord wat dit echtpaar gebruikte en ik eerder in dit verslag aanhaalde. Dit woord vindt ik zo chic overkomen dan het woord camper. Maar tja wij zijn Nederlanders die het woord camper gebruiken wat eigenlijk een auto is waarvan het achterdeel is ingericht als ruimte om in te wonen, te slapen en wat vooral gebruikt wordt om op vakantie te gaan. Het woord Mobile Home komt dan maar weer te vervallen gezien ons logo achter op de camper.

Vanavond thuis PSV - Ajax kijken "wat een bont en blauwe woorden".

Thuis

Ik wordt geplaagd, zie het aan de reclame die op de mat ligt zodra ik binnenstap ... de hoogmoed is uitgegleden over een bananenschil en zet de TV maar aan en kijk reikhalzend uit naar het aankomend weekend.