Nederland - Luxemburg en Frankrijk

23-10-2019

23-10 t/m 28-10-2019

Met een onderbuikgevoel stappen we in de camper maar nu met z'n tweeën. Onze trouwe viervoeter Xenia is overleden en dat doet pijn. We rijden naar Ulvenhout richting camping De Beekhoek. We hadden nog een afspraak staan in Breda en vanaf de camping fietsen wij richting onze afspraak waarna we vervolgens door fietsen naar een kringloopwinkel. Tegenover de kringloopwinkel staat een pand van HARIBO waar een oud camperbusje staat. 

24-10
De volgende dag rijden we richting Luxemburg en parkeren de camper bij het plaatsje Redange een gratis plek inclusief stroom. Met de fiets zijn we naar Niederpallen, "Useldange-Everlange" gegaan om het Cateau Medieval te bezichtigen. Op de terug weg stoppen we nog in Nidderpallener Gare om een mini buiten museum te bezoeken waar de passagierstrein Jangeti staat.

25-10
De volgende dag stoppen we in Frankrijk "Pont a Mousson" een camperplaats met afgebakende plaatsen aan een haven met uitzicht op de Moezel en een warme bakker om de hoek. Hier hebben wij veel gewandeld en heerlijk buiten aan het water gezeten.

26-10
We rijden richting Girvy en Argonne “Reu du General Lecerc" een klein dorpje met een prachtig uitzicht op het water. Hier nog even een wasje gedraaid en rijden vervolgens door naar Les Islettes - Air de Camping-Car een rustige plaats langs het bosrand. Dit is tevens een herdenkingsgebied van WO1 (slag bij Verdun). Kaiser Tunnel en Abri Kroonprins was een bezoek waard.

27-10
Deze ochtend verlaten we Frankrijk en rijden richting Luxemburg - Liefrange. Onderweg stoppen we nog even voor een kopje koffie. In Leifreg zijn we in de bossen van Ardennen 7 kilometer gaan wandelen.

28-10
We zijn weer thuis, vandaag gaan we Xenia ophalen bij het crematorium.