Nettersheim - Duitsland

28-05-2020

28-05-2020

Met zijn rijke natuurlijke en culturele landschap, met zijn indrukwekkende archeologische monumenten en geotopen Nettersheim biedt een ideale setting waarin de diensten van het natuurcentrum Eifel.
In 25 jaar is deze faciliteit de grootste en meest actieve natuurlijke centrum van de regio geworden. Heerlijke wandelingen maar ook pittig zeker als je even uit de running bent geweest heb ik toch mijn gedachte zo nu en dan op het licht van het grote plan kunnen zetten, “zal het voor nu zo maar even noemen” kom er later in een ander verslag opterug.  Maar oke ... mijn denkvermogen tijdens de wandelingen verhoudt zich immers tot dat van een kat zoals een lamp van veertig Watt zich tot een kaars en niet zoals in een ijdeleoverschatting geneigd te zijn te denken, als een laserkanon tot een glimworm!

Kan je me nog volgen?

Dus ja, het leven is te kort. Vooral voor zaken die geen enkel nut hebben. Soms mompel ik: "Het leven is te kort voor dit soort onzin." Waarbij 'onzin' van alles kan zijn. Even weg uit de fysieke wereld. Nu. Even. Niet. Wat er werkelijk toe doet in het leven, dat zijn niet de zaken waarvan een of andere veiligheidsregio zegt dat ze belangrijk zijn. Koffiedrinken met een goede vriend, dát is belangrijk!

Dus daar ga ik met een kan koffie de straat op. Lekker in de schaduw, op een bankje. Weer een dag die er wezen mag, en boven mijn hoofd een blauwe hemel. Ik strek mijn benen, sluit mijn ogen en geniet. Het leven is te kort om alleen maar met onzin bezig te zijn.