Reken - Duitsland en Den Driesch - Valkenburg

21-02-2020

21-02-2020

(onderaan de pagina een video- vlog verslag)
Wij trotseerde het slechte weer en besloten op pad te gaan richting Duitsland - Reken en op de terug weg een nacht in Valkenburg - Den Driesch. Ondanks de gesteldheid vanwege regen en veel wind maakt het voor ons niet uit of het weer goed of slecht is, wij genieten op ons mannier van het rijkelijk leven en ach ... Bo, heeft   zich kostelijk vermaakt rennend achter de bladeren. 

Nu stonden wij op een camperplek en aangelegen een camping die we hebben bekeken. Mooi! ja en nee, er stonden mooie chalets bij maar ook veel vervallen en als je goed keek zag je hier en daar een muis rond snuffelen. Overigens muizen hebben bij mij geen geluk. Vroeger had ik muizen. Niet 1 maar op den duur tientallen. Ze schoten door de broodrooster, racen door de kamer, trippelde op de trap naar boven en kwamen op de meest onverwachte momenten tevoorschijn. Er zat een Belgische muis tussen die zich had laten opsluiten in de oven, ik wist toen nog niet dat kleine appeltaartjes zo konden piepen.

Camperplaats Den Driesch in Valkenburg was ook mooi. Uniek gelegen op slechts 500 meter lopen van het centrum een levendig stadscentrum. In en rond Valkenburg maak je simpelweg de allermooiste wandelingen van Nederland. De titel Wandelgemeente van het jaar 2019 onderstreept de rijkdom aan goed gemarkeerde paden, ongeëvenaard natuurschoon en jaloersmakende uitzichten. De blikvanger in Valkenburg is de Wilhelminatoren (zie laatste foto). Deze toren biedt een magistraal panorama over het Limburgse landschap. Bij helder weer kan je zelfs tot voorbij de grens met België en Duitsland kijken. Dit uniek uitkijkpunt ligt naast de camping!