Rondje Nederland december 2017

22-12-2017

22 december 2017
De camper is gereed voor vertrek en wij zijn er klaar voor. Marianne nog even ophalen om 16:00 uur van haar werk en dan rijden we gelijk door naar camperplaats Vissers Haven (Tjerk Hiddesluis) Harlingen. Hier stonden wij vrij rustig totaal 2 campers en mensen uit Duitsland.
Als je aan komt rijden dan heb je een betaal automaat voor je overnachting, stroom en water moet apart betaald worden. Afname schoonwater was € 1,00 voor 100 liter (wij hadden de watertank maar voor 25 liter gevuld) alleen het betaal automaat accepteert alleen 1 euro munt en wij hadden alleen 2 euro munten bij ons dus bij onze mede camperaars even wisselen.
Wij stonden vooraan en hebben volop mogen genieten van de vissersboten.
De rest van de avond hebben wij niet veel meer gedaan en zijn op tijd naar bed gegaan. De volgende ochtend na het ontbijt zijn we nog voor vertrek naar de visafslag geweest en hebben daar vier heerlijke haringen gekocht en een rogge vleugel. Rogge vleugel? vroeg ik eerst verbaast. De zeer vriendelijke verkoper zei "ga het avontuur aan en laat je smaakpupillen het maar bepalen", zo gezegd en gedaan verlieten wij de visafslag met vier verse haringen en een verse roggevleugel" kosten € 12,50.

23 december 2017
We zijn op weg naar camperplaats Molkwerum te Molkwerum een rustige camperplaats aan de IJsselmeer gelegen tegenover de camping en het strand. De motor uit en wat een rust hier. Wij stonden hier alleen.
Dit is overigens ook een mooie uitval basis om te fietsen.
's avonds hebben wij heerlijk gesmikkeld van de roggevleugel. Wij kunnen dit iedereen aanbevelen.

24 december 2017
Wat hebben wij vannacht goed geslapen.
Omdat wij het grijswater en de chemische toilet niet kunnen lozen hebben wij een servicepunt in de buurt opgezocht bij een benzine station in Lambertstschaag. Als je daar tankt (en dat moesten wij toch) mag je gratis gebruik maken van alle faciliteiten. Alles geloosd, schoonwater aangevuld, getankt en zelfs de camper nog even gewassen. Dit soort servicepunten zouden er meer van moeten zijn in Europa.

Oké nog even de laatste boodschappen inslaan voor de tweede Kerstdag en dan op weg naar Den Helder waar wij met de boot overvaren richting Texel om daar samen Kerst te gaan vieren.

Bij de haven aangekomen moesten wij nog 20 minuten wachten voordat we de boot op konden dus tijd voor een klein slaatje en een glas karnemelk.

13:15 uur wij zijn op plaats van bestemming (camping de Krim). Nog even snel naar de supermarkt voor een Texelstroompje (likeurtje). Oww ... en van de receptie hebben wij nog een doosje chocolade gekregen met praliné van hazelnoot en sinaasappel ganache.

's Avonds hebben wij gebakken aardappeltjes, spruitjes met uitgebakken spekjes en een lamskoteletje gegeten. Na het afwassen nog televisie gekeken echter dat was voor korte duur gezien het ontzettend hard waaiden. Dan maar de schotel inklappen nog even de dag besproken en op tijd op stok.

25-12-2017
Goedemorgen schatje .. vrolijk kerstfeest. Ik heb de tafel feestelijk aangekleed met vers afgebakken steenoven broodjes, kerststol, vleeswaren, kaas, vers schareleitje en zalmsnippers. Na ons ontbijt hebben we eerst de afwas gedaan en warempel, daar hebben ze ook een professionele vaatwasser waar we dan ook gebruik van hebben gemaakt, maar dat was dan ook de laatste keer gezien de vaat vet uit de vaatwasser kwam. Achteraf logisch want iedereen zet daar haar / zijn spullen er waarschijnlijk er zo in plaats van eerste af te spoelen.

In de ochtend zijn wij de Texel route gaan fietsen gewapend met een dikke winterjas, muts en handschoenen aan. En dat was voor ons ook wel nodig met die flinke wind. Ik dacht gelijk aan het nummer van Boudewijn de Groot - De Eenzame Fietser "krom gebogen over de stuur tegen de wind".

Terug bij de camper een warme chocomel en een chocolade wafel. Rond 14:30 uur een vers gemaakte erwtensoep gemaakt door de vader van Carola. S' avonds zijn wij samen heerlijk wezen uit eten. En wie komen wij daar tegen? ... de Kerstman ... dan ook maar gelijk even op de foto.

26 december 2017
Feestdag of niet ... het leven gaat door dus na het ontbijt samen even de bedlinnen en wat kleren gewassen.

De camper even lekker opfrissen en na de lunch zijn wij weer gaan fietsen en een Texel likeurtje onderweg gekocht "heerlijk als we weer terug zijn bij de camper".

16:30 uur, Marianne gaat even zwemmen terwijl ik de voorbereiding tref voor onze kerstdiner(tje), een Tournedos met gebakken aardappelen, gebakken spruitjes (hadden we nog over) en als nagerechtje Griekse Yoghurt met honing.

S 'avonds nog de dag besproken en van de Texelse 4 seizoenen schapen dekbed het zomerse gedeelte eraf gehaald want dat was voor ons beiden allemaal te warm.

27 december 2017
Vannacht heeft het flink geregend. Heeft u dat ook dat je dan heerlijk slaapt? Nou wij wel.

Wij verlaten Texel en gaan richting de veerboot waar wij nog 45 minuten moeten wachten voor we kunnen afvaren. Dan maar nog een kopje koffie met een stroopwafel (wat een straf). De overtocht duurt maar 20 minuten en gaan onderweg richting Marinapark Volendam. Een mooie plaats maar met 1 Franse camperaar en alleen stroom (water afgesloten vanaf 1 november) is de prijs te hoog en beslissen om bij ander camperaars te gaan staan op een parkeerplaats.
Wij zijn die dag door het albekende toeristische straat gewandeld en daar een patatje met gekocht.

Vervolgens zijn wij afgedwaald van het toeristische gedeelte en zijn wij wezen wandelen door het oh zo mooie doolhof van smalle authentieke straatjes en over romantisch bruggetjes.

28 december 2017
Geland in Weesp bij camperplaats Vecht & Weide waar wij hebben gefietst en s 'avonds al wandelend uit eten zijn geweest bij een authentieke Thaise keuken "Thai FAA Faet" waar we als enige gasten waren en niet echt de indruk hadden dat het authentiek was. Toch hebben wij heerlijk gegeten en geloof ons maar, een hoofdgerecht is echt voldoende.

Bij terugkomst hebben wij nog naar het schaatsen gekeken en zijn op tijd naar bed gegaan.

29 december 2017
Goedemorgen wakker Nederland. Het is tijd om weer door te reizen richting camperplaats Recreatie Landschap Rozenboom te Benschop. Heel toevallig kregen wij 1 dag daarvoor van de NKC een e-mail dat dit een nieuwe campererf zou zijn.
De campercontact app geeft aan € 9.50 maar dat is onjuist volgens de gastvrouw want de prijs is € 16,50 maar daar deed ze niet moeilijk over en we betaalde daar maar € 10,00 euro en we kregen zelfs 2 Warnsteiner biertjes.

Een mooie camperplaats en een gezellige gastvrouw. Die dag was een rustdag dus hebben wij niet veel gedaan. S'avonds nog een boerenkool stamppot met een gehaktbal gegeten.