Schijndel, Drimmelen en Stampersgat

02-03-2018

02-03-2018
Carola is vorig weekend ziek geworden en heeft de gehele week op bed gelegen, maar zo eigenwijs als ze is vond ze het weer tijd om onder de warme wollen dekbed uit te komen en eropuit te gaan (even de natuurlijke vitaminen binnen laten komen). Vandaag landen wij in het Brabants plaatsje Schijndel op camperplaats De Schootse Hoef. Reserveren was niet noodzakelijk zeker gezien met een temperatuur van -6 graden. 

Schijndel is gelegen op een dekzandrug tussen de beekdalen van de Aa en Dommel op 8 à 10 meter boven de zeespiegel. Rond de dekzandrug lagen drassige broekgronden, waarvan de hogere gedeelten (donken) gebruikt werden voor bewoning, zoals Smaldonk en Liekendonk. Door de kleinschalige verkaveling, het patroon van zandpaden en kleine bosjes ontstond het typisch Meierijs landschap.

De camperplaats straalde voor ons niet echt gezelligheid uit maar in de zomer zal het ongetwijfeld mooi zijn. Ook de prijs van € 15,00 was aan de hoge kant. Geen toilet en geen douches, een gieter water konden we binnen bij de eigenaren halen, 1 gieter? mevrouw wij hebben meer nodig dan 1 gieter. We hadden ook wel dikke pech, de printplaat van de verwarming was kapot en een tandwiel van de schotel was afgebroken. Dezelfde dag zijn we naar de dealer gegaan die alles netjes heeft gerepareerd (we hadden nog garantie).

02-03-2018
Op naar Drimmelen ondanks de weersvoorspellingen (sneeuw en ijzel) gaan we staan bij Jachthaven de Biesbosch. Ook hier staan wij alleen maar hebben een prachtig uitzicht op de haven. Een perfecte uitvalsbasis om het Biesbosch natuurgebied te verkennen ... het oog wil natuurlijk ook wel eens wat. De plaatsen zijn mooi strak en geasfalteerd met daar omheen goed onderhouden gras. Sanitair is prima en schoon. Ook douchen is goed geregeld, geen muntjes maar gewoon zolang je nodig hebt en het water is lekker warm!

Bewapend met een dikke jas, sjaal en muts zijn we in de avond gaan wandelen met Xenia. Kent u het spreekwoord " De wind van voren krijgen

  • Het spreekwoord stamt uit de zeevaart.

Wanneer een zeilschip de wind van voren krijgt, zal deze tot stilstand gebracht worden. Wanneer een persoon de wind van voren krijgt, zal hij stilstaan bij zijn daden ... niet dat wij iets op ons kerfstok hadden maar de wind was om te snijden dus maar weer terug naar onze camper waar de kachel lekker stond te branden.

Eenmaal binnen hebben wij de avond doorbracht met een winterse thee (hoe toepasselijk). 's Avonds op tijd onder de wol waar de volgende ochtend een aangename verassing op ons stond te wachten.

SNEEUW, hoe leuk is dat!

03-03-2018
Wat een prachtig gezicht, Xenia was helemaal door het dolle en als je goed kijkt zie je haar op de derde foto dartelen in de sneeuw. We verlaten Drimmelen en rijden richting Stampersgat naar camping Onder de Dijk. Stampersgat is gelegen in het noordwesten van de provincie Noord-Brabant.

Het is gelegen aan het riviertje de Mark, hetgeen iets ten westen van het dorp overgaat in de Dintel.

Vandaar dat het volgende dorp ook Dinteloord heet.

Stampersgat is vooral bekend als de plaats waar de suikerfabriek "Dinteloord" gevestigd is. 

Bij aankomst stond er 1 camperaar even daarna kwamen nog mensen aan met de caravan en mensen uit België met de camper. Eenmaal gesetteld zijn we wandelend naar een plaatselijk supermarktje gegaan om wat boodschappen te halen. Achter de kassa een bejaarde dame die alle prijzen uit haar hoofd wist .. hoe leuk is dat? Even wat anders dan bliep bliep achter de kassa.