Ezelstal en Minicamping 't Skônste Plekske - Schijndel

15-06-2018

15-06-2018

Eigenlijk zouden wij 14 juni voor vijf dagen naar de Ardennen - Bohan vertrekken om de verjaardag van Marianne en ons tien jarig huwelijk te vieren maar in verband met een crematie hebben wij dit geannuleerd. Dus na de crematie reden wij richting Schijndel omdat het voor ons niet haalbaar zou zijn om richting de Ardennen te rijden ondanks dat het maar drie en een half uur rijden is. Op deze minicamping hebben wij al vaker gestaan en het bevalt ons uitstekend.

Wij arriveerden tegelijkertijd met een ander echtpaar die een ontzettend mooie retro caravan bij hadden. Eenmaal gesetteld zag Marianne haar oude zangles leraar en al snel raakte we in gesprek genietend van de vele kleuren groen.

Onze kracht zit in het niets organiseren

Wij organiseren niets we laten het gewoon op ons afkomen en waar wij kunnen helpen doen wij dat ook, zo ook voor onze buren met de retro caravan waarvan alles is afgestemd met retro servies, glazen en stoeltjes op de moderne auto na en geen verlengstuk hadden voor de stroom. Die hadden wij wel en hebben het weggegeven omdat wij deze toch nooit gebruikten.

16-06-2018

Marianne is jarig en zijn wij tien jaar getrouwd. Spontaan kreeg zij van haar oude zangleraar drie biertjes met een bijpassende glas voor haar verjaardag en van de buren een fles rode wijn. De ouders van Carola komen ook en samen met de overbuurman hebben wij 's avonds gezamenlijk gegeten en na-geborreld tot in de late uurtjes.

Onze overbuurman doet ook aan reiki de term reiki bestaat uit twee Japanse karakters (kanji), te weten 霊 rei ('geest' of 'ziel') en 気 ki ('energie' of 'levenskracht') hoewel ik (Carola) niet snel te overtuigen ben was ik verbaasd wat de beste man wist te vertellen over onze camper. De camper denkt u ... ja de camper. Na het overlijden van de moeder van Marianne hebben wij het as geborgen in een witte vlinder en toen wij de camper kochten twijfelde Marianne en in haar gedachte vroeg ze aan haar ouders of dit de juiste keuze was en toen lande er een witte vlinder op de camper .. de keuze was gemaakt. De beste man maakte tijdens de sessie gebaren met zijn armen net als een vlinder en haalde de kleur wit ook naar voren en echt geloof ons maar wij hebben daarvoor hierover niets verteld.

De vijf reiki principes

  1. Juist vandaag, maak je niet kwaad.
  2. Juist vandaag, maak je geen zorgen.
  3. Eer je ouders, je leraren, je buren en tel je talrijke zegeningen.
  4. Verdien je brood op een eerlijke manier.
  5. Wees goed voor elk levend wezen.

We zijn thuis en daar lag nog een verassing voor Marianne op de deurmat. Een zeer mooie zelfgemaakte verjaardagskaart van mijn dochter met een bijzondere mooi geschreven tekst wat Marianne emotioneel raakte.

Binnenkort staan wij hier weer maar dan met een collega, man en kleinkinderen van het werk.