Slot Loevestein - Poederoijen

09-07-2020

09-07-2020

Wachten duurt altijd lang, maar vandaag is het dan zover. Gister de nieuwe camper opgehaald, de schoonwater tank gereinigd, ingeruimd en hier en daar nog wat geprutst en nu weer On The Road. Luisterend naar Elon Musk op de radio.. Wie? Je weet wel de predikant. Zelf hang ik niet aan een specifiek geloof. Heb problemen met mensen die je een geloof opleggen. Mij niet gezien, ik geloof in mezelf.

Vroeger was 'werk' gewoon een baan. Vervolgens werd werken 'een carrière' en tegenwoordig is werk niets minder dan 'een roeping'. De zin van het leven zit erin verscholen. Werk is de nieuwe religie, het middelpunt van je identiteit. De zoektocht naar God is nu de zoektocht naar een droombaan. Werk geeft je het gevoel verbonden te zijn met iets groters. Het is anno 2020 niet God die tot ons spreekt, maar Elon Musk. Hij predikt het evangelie van de 140-urige werkweek, want goede dingen gebeuren - als je er maar hard genoeg voor werkt! Musk heeft 36 miljoen volgers op Twitter. Daar kon Jezus in zijn tijd alleen maar van dromen.

Oké .. Bo heeft afgelopen maandag een laparoscopische sterilisatie ondergaan. Uiteraard voor onze trouwe viervoeter doen we dit weekend dan ook rustig aan.

Slot Loevestein daar staan we vandaag en een gratis camperplaats in het Rivierenland [zie plattegrond van de omgeving onder de galerij van deze pagina]. Hier zijn vier camperplaatsen beschikbaar op het grote parkeerterrein waar je maximaal 48 uur mag verblijven. Er zijn verder geen faciliteiten. Loevestein is de ideale omgeving voor een middag of zelfs een dag op pad. In de buurt van het Slot zijn diverse korte wandelingen en lange-afstand-wandelingen uitgezet.

'Wilde' grazers in het Munnikenland

In het Munnikenkand [daar waar de Waal en de Afgedamde Maas samenkomen ligt het Munnikenland] zijn grote grazers uitgezet, zoals kuddes Konikpaarden en de unieke rundersoort Rode Geus. Ook is het Munnikenland een struingebied. Dat houdt in dat je niet op de paden hoeft te blijven, maar lekker vrij mag wandelen om te genieten van al het moois wat de natuur te bieden heeft.