't Skônste Plekske - Schijndel en De Spekdonken - Vessem

09-08-2019

09-08-2019

Het leven is goed in het Brabants land. Dat kan ook bijna niet anders met de aantal kilometers aan bossen en heide waar reeën, vossen, hagedissen en zelfs slangen in het wild leven. Dit weekend was het de bedoeling dat we richting Grave zouden gaan op camperplaats De Kleine Geest voor het ballonfestival. Deze editie van het ballonfestival in Grave had juist heel speciale moeten worden. Het is de tiende keer dat dit evenement wordt georganiseerd en dit was dan ook de laatste keer. Dus op naar 't Skônste Plekske, ondanks de gesteldheid van het weer. Kent u nog het populair radioprogramma "Weer of geen weer" gepresenteerd op zondagochtend door Bert Garthoff ?

Een babbeltje hier en daar met mensen die daar stonden waarbij Xenia de volle aandacht trok en kinderen met haar speelden. 's Avonds las ik op Facebook dat er een nieuwe camperplaats was geopend in Vessem - De Spekdonken en besloot die avond om de volgende ochtend daar naar toe te gaan. Rond 04:00 uur in de ochtend hoorde ik Xenia onrustig en ben eruit gegaan, amper buiten moest ze braken en was ze aan de diarree "uiteraard alles netjes opgeruimd". Terug in de camper gingen we weer slapen.

10-08-2019

Xenia is weer opgeknapt en na een goed ontbijt rijden we richting Vessem - De Spekdonken waar we hartelijk werden ontvangen door Jos, Marie en Irla. Druk was het nog niet en dat kan haast ook niet gezien vele camperaars de bestemming al hebben gepland. Omdat we de eerste waren kregen we een presentje aangeboden met lekkernijen. De camperplaats is helemaal nieuw en waar er nu nog wat zand ligt is ingezaaid met graszaden. De plekken zijn zeer ruim en voorzien met stroom. Medio 2020 staat op de planning een boerderijterras waar je een hapje en een drankje kan gaan nuttigen. De camperplaats is omringt met talloze vennen waarlangs zeldzame bloemen groeien en waarin kikkers en zilverreigers hun thuis vinden. Met dertig keigezellige dorpjes waar cultuur en terrassen op ons wachten. Wij kunnen u zeker aanraden om daar eens naar toe te gaan, stap op de fiets of trek je wandelschoenen aan en ontdek het zelf.

Ik wordt wakker en vanuit mijn bed zie ik een hert in de wei staan .. dat is pas heerlijk wakker worden.