Tiel - Tussen de Dijken

12-10-2018

12-10-2018

Tiel  is een stad (Hanzestad) en gemeente in de Nederlandse provincie Gelderland. De gemeente telt per 31 mei 2015 41.650 inwoners en heeft een oppervlakte van 34,81 km² (waarvan 2,17 km² water). Tiel ligt aan de A15 en kan bereikt worden via de N834 en N835. De stad ligt ingeklemd tussen de rivieren de Waal (in het zuiden), de Linge (in het noorden) en het Amsterdam-Rijnkanaal (in het oosten). 

De mascotte van de stad is Flipje, het fruitbaasje (de stripfiguur van de voormalige lokale jamfabriek De Betuwe). Van Flipje staat een standbeeld in het stadscentrum.

Dit weekend zijn wij samen met familie Steemers en Ten Westenend.

De mini camping Tussen de Dijken is een mooie uitvalbasis om te winkelen, fietsen, wandelen en een supermarkt op loopafstand. Eigenaren Jan en Rina zijn ontzettend vriendelijke mensen waar de koffie altijd klaar staat en Sientje het scharrelvarken scharrelt nog vrolijk rond tussen de campers.

Het zit er weer bijna op die mooie zomer

De zomervakantie, dat lome Aperol Spritz-gevoel van we nemen er nog één, wat maakt het uit, maar om nu direct in een collectieve najaar dip te schieten?
Toegeven ... we denken met z'n allen weer stevig in het stramien van wekkerradio, boterhammen smeren, koffieautomaatgesprekken, vergaderingen, om 6 uur 's avonds weer de aardappels en dat is zo avontuurlijk niet. Maar een beetje structuur is ook een zegen. De meeste kinderen helemaal niet zonder de R van Regelmaat en ik al evenmin.

Hoe langer de vakantie duurt, hoe slomer ik wordt, tot het punt dat zelfs één bonte was als een dagtaak voelt .. oké ... dit weekend was weer ontzettend gezellig en het huishouden draait nu we thuis zijn na een gezellig weekend weer als een zonnetje.

Ook goed

Binnenkort kunnen we weer onze cocon in, de bankkussens opschudden, de geurkaarsen aansteken en de tuin 'winterklaar' maken. En als dat alles jou griezelig-tuttig aandoet: pak de klopboor en hang die boekenplanken nou eens op.

Om ten slotte de wolkeloze lucht van de zomervakantie terug te komen. Je weet wat wij Nederlanders veruit het meeste missen? De seizoenen.

Heus als het elke dag 30 graden is, hunkeren Nederlanders in den vreemde terug naar vallende bladeren, zwart ijs en erwtensoep.Anders gezegd: is het niet heerlijk om binnenkort weer heerlijk met een dikke sjaal, koude neus en rode wangen op het fiets naar het werk te kunnen?