Vianen - Ponthoeve

29-08-2020

Tijd! Daar gaat het om. Meer tijd heb ik nodig, want zoals het nu staat kom ik straks tijd te kort en daardoor bedenk ik plannen te veel, of andersom. Mijn ouders, zus en Marianne gaan binnenkort verhuizen, tja vrijwel allemaal tegelijkertijd en ik blijf gesetteld waar ik nu zit, hoewel de drang om mijn leven op een heel andere boeg te gaan gooien om in een camper te gaan leven neemt steeds meer de overhand. Voor en nadelen heeft het, dat weet ik inmiddels wel en eerlijk gezegd gaat het denken bij mij meer naar de voordelen dan naar de nadelen. We hebben een prachtige zomer gehad maar september en oktober kan het ook nog mooi zijn. Het zijn de vier seizoenen die je de eerste keer zal moeten doorstaan. Op dit moment heb ik al twee opties waar ik kan gaan staan waarvan één mijn voorkeur heeft gezien er ook gewerkt moet worden.

"Als je niet weet waar je heen gaat, kom je er altijd"

Mijn richtingsgevoel zegt dat het alle kanten op kan en zo sta ik vandaag dan op Ponthoeve in Vianen- Nieuwegein met maximaal vier plaatsen. Op loop- fietsafstand van tweehonderd meter is een fietsvoetveer en een pannenkoekenboerderij. Een leuke plek met uitzicht op de Lek. De stadsmuur, grote kerk, lekpoort [15de eeuw] en het stadhuis maakt deze plek mooi om te wandelen e/o te fietsen.

Zo'n 3400 jaar geleden waren de eerste nederzettingen in het dorp Vianen, maar het dorpje werd vaak geteisterd door overstromingen waardoor de bewoners steeds weer ergens anders gingen wonen. Rond het jaar 1000 na Christus kwamen er pas definitieve nederzettingen. Tussen de binnenstad en de Hagen ligt een sluizencomplex. Binnen Vianen zijn een tweetal bruggen, de Hoge rug en de Juliana brug, over het kanaal.

Afgelopen weekend twee tweedehands, elektrische vouwfietsen van het merk Lacros aangeschaft bij Shinga in Schijndel. Hoewel aangeschaft .. ik kon ze 1 op 1 inruilen op twee mountainbikes. De fietsen zijn helemaal nagekeken en de accu met een actieradius van veertig kilometer is voor nu meer als voldoende. Het mag gezegd worden; wat fietst dat fijn. De camperplaats waar vier campers mogen staan zijn allemaal bezet en inmiddels staan er nog twee campers achter mij en een jong verliefd stelletje uit Duitsland met een klein busje zonder enige voorziening waarvan de achterbank is omgetoverd tot een slaapplaats. I Know het mag niet maar vindt het des te leuker voor dat jong stel. Nu maar hopen dat handhaving hier vanavond/ vannacht komt controleren voor hun. Vanmiddag nog een poosje met de buurvrouw naast mij gekletst, zij woont samen met haar hond Saartje [schapendoes] in de camper en trekt her en der door Europa.

Tijdens mijn wandeling langs de Lek kwam ik een echtpaar tegen waarvan de man me aansprak en mij wisten te vertellen dat ik op een camperplaats stond en wat daar nou zo leuk aan is! "op een camping is het toch veel gezelliger" voegde de vrouw eraan toe. Beiden is leuk zei ik volmondig, hoewel mijn voorkeur uitgaat naar een camperplaats en je het daar net zo gezellig kan hebben dan elders, voordeel is dat mijn camper alles heeft wat ik thuis ook heb, je hebt net zo snel contact met andere mensen, verkennen van de omgeving te voet of met de fiets en als je nog niet uitgekeken bent, dan blijf je nog een nacht overnachten om zo de volgende dag weer een nieuw avontuur aan te gaan. Hoor mensen wel eens zeggen dat ze in Nederland wel alles hebben gezien.. nou geloof mij maar, dat heb je dus niet. We zeggen gedag tegen elkaar en ik wandel verder, voel me rijk doordat ik kan staan en gaan waar ik wil en waar het mag.