Weert - Landgraaf en Thorn

26-01-2018

26-01-2018
Vandaag helaas nog een begrafenis en dan rijden wij met z'n drieën richting  Weert camperplaats Weert waar wij rond 17:30 uur arriveren.
De camperplaats ligt aan de Zuid-Willemsvaart en is het hele jaar geopend.
Paul (eigenaar) wees ons een plek aan en dat was nummertje 1. Voor ons een fijne plek gezien Xenia voor het eerst mee ging en veel indruk heeft gemaakt tijdens de rit en daar nog meer honden aanwezig waren. Niet dat zij agressief is maar dat ze de eerste dag even wat rustig kon wennen.

De volgende ochtend zijn wij wandelend naar de nabijgelegen centrum gewandeld iets van 1,5 kilometer om wat boodschappen te gaan halen. Tijdens onze wandeling bekijken wij Weert in een notendop. Bijzondere gebouwen en fraaie beelden. Wilt u meer zien dan raden wij u toch een stadswandeling aan onder leiding van een gids.

27-01-2018
De boodschappen zijn in huis, nog wat water aanvullen en we reizen af naar Landgraaf.
We nemen afscheid en rijden weg van de camperplaats terwijl de zon begint te schijnen (dat gaat een prachtige dag worden). Rijdend door binnenwegen met mooi landschap genieten wij met volle teugen. Aangekomen op de camperplaats eerst maar in het zonnetje een borrel drinken.

Even een tandje terugschakelen en ook hier voelen we ons weer thuis. Het enige wat de allerhoogste prioriteit heeft, is genieten van het leven. Vaak creëren camperaars onderling een gemoedelijke sfeer en met een glaasje wijn of een biertje op een zonnige dag zorgt ervoor dat je al je zorgen vergeet (als je die al hebt).

Geniet plekjes zijn overal verspreid en soms een beetje verstopt.

28-01-2018
Na een nacht heerlijk te hebben geslapen maken we ons gereed voor het plaatsje Thorn.
Thorn is een stad in de Nederlandse provincie Limburg. Het ligt bij het Belgische Kessenich. Ook heeft het als buurdorpen Ittervoort, Panheel en Wessem. Het staat bekend als het Witte stadje vanwege zijn witte huisjes in het centrum. We sluiten het weekend langzaam af en rijden naar huis. Xenia heeft het geweldig gedaan.