Weibos - Schijndel

17-07-2020

17-07-2020

Camperplaats Weibos te Schijndel is de plek waar we zijn gesetteld te midden van weilanden, bos en natuur. Ruime plekken, drinkwater en stroom bij je camper en voor wie WiFi een must is, heb je achteraan nog volle bak. Vrij recent geleden was dit nog een camping echter de eigenaren Arno en Viona Lammers hebben er een camperplek van gemaakt. Het sanitaire zijn ze aan het verbouwen, nu hebben wij onze eigen sanitaire onboard maar de meeste camperaars zijn het toch unaniem met me eens dat een vuil toilet of douche [mits aanwezig] de grootste ergernis is! De meeste Nederlanders houden hun vakantie in eigen land en als het aan de Engelsen lag kamperen ze het liefst in Frankrijk. Spanjaarden trekken het liefst het natuur in en de Duitsers kampeert het liefst aan zee.

Nu wij sinds kort steeds meer vrij willen staan is een powerbank wel cruciaal geworden voor de IPhone, al is het maar om in nood bereikbaar te kunnen zijn of zelf nog kunnen bellen. Vandaag kreeg ik nog een tip als je 's avonds nog gezellig buiten wil zitten en je hebt geen lamp voorhanden. Pak een sinaasappel, verwijder het vruchtvlees en laat de witte steel zitten, dat wordt de lont, vul deze met olijfolie en voila je hebt een leuke kaars. Geen olijfolie of sinaasappel? Dan heb je pech. En mocht je last hebben van jeukende muggenbultjes, smeer dan wat deodorant, tandpasta of citroensap op de muggenbultjes. Het helpt echt.

Ook Ad de Laat is aanwezig. Enkele jaren geleden hebben wij elkaar ontmoet en zo nu en dan komen we elkaar weer tegen. Samen hebben wij nog onze drones de lucht ingelaten. Morgen beloofd het een aangename warme dag te worden. En wij... wij staan hier met Bram [hond van de buren] met een gezellig gezelschap. Zaterdag mijn ouders nog op bezoek en verwend met een roomboter appelflap. Rond de middag gezamenlijk nog gebakkenei met kaas gegegeten. Later op de dag kwam de zus en man van Marianne op de koffie. We sluiten de dag af met mede camperaars onder de notenboom met een hapje.